Zvezda saznala ime narednog rivala: Evo ko stoji na evropskom putu šampionu Srbije

GS
Zvezda saznala ime narednog rivala: Evo ko stoji na evropskom putu šampionu Srbije

Nakon što su fudbaleri Crvene zvezde ubedljivim rezultatom savladali ekipu Pjunika, danas je u centru pažnje pored revanša u Jerevanu bio meč između Apolona i Makabija iz Haife, koji je završen rezultatom 2:0 u korist domaćina, ali će uprkos tome Makabi biti protivnik u narednoj rundi crveno-belima.

Prvi meč odigran u Izrael završen je ubjedljivom pobjedom domaćina rezultatom 4:0, ali je revanš na Kipru donio neku sasvim drugačiju fudbalsku priču. 

A da pored paklenih klimatskih uslova, goste očekuje i paklena borba za odbranu rezultata iz Haife bilo je jasno već u 19. minutu.

Izdanak škole Pari Sen Žermena - sjajni špic Hervin Ongenda donio je početno vođstvo Apolonu, sjajnim dalekometnim udarcem koji je od stative završio u mreži golmana Koena.

Već u 27. minut Izrael Koli je duplirao prednost i unio nemir u redove Makabija. 

Uspeli su fudbaleri Makabija u nastavku da konsoliduju svoje redove i prežive nalete Kiprana do odlaska na odmor, ali drame je i te kako bilo.

Iskusni francuski špic Bagali Dagbo propustio je čist zicir u 84. minutu, nevjerovatan promašaj iz peterca, koji je mogao da uvede utakmicu u pravu dramatičnu završnicu, a daleko od toga da se Makabi danas nije borio za goli život.

Momci iz Haife u nastavku su umirili loptu, držali posed i uspeli, da na kraju, kada se sve sagleda, uz mnogo muka odbrane ubedljivo prednost iz Izraela. 

Prvi meč između Crvene zvezde i Makabija na programu je sledeće sedmice, a domaćin će biti izraelski tim, dok će revanš utakmica biti igrana na stadionu "Rajko Mitić".

Poraženi iz dvomeča igraće u grupnoj fazi Ligi Evrope, što znači da je srpski šampion već obezbedio evropsko takmičenje ove sezone.

Plasman u plej-of obezbedili su još Bodo Glimt, koji je izbacio litvanski Žalgiris, odnosno Viktorija Plzenj, koja je bila bolja od moldavskog Šerifa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana