Životna bitka legendarne novinarke: Milka Babović zaražena virusom korona

GS
Životna bitka legendarne novinarke: Milka Babović zaražena virusom korona

ZAGREB - Legendarna televizijska sportska novinarka Milka Babović u utorak je proslavila 92. rođendan, ali on joj neće ostati u sjećanju kao lijep, najviše zbog zdravstvenih tegoba i jer je prije 15-ak dana, a dan nakon rođendana prebačena u Kliničku bolnicu Dubrava.

- Uprkos godinama, ova vrlo vitalna i još lucidna doajenka hrvatskog sportskog novinarstva zaražena je virusom korona - piše Jutarnji.hr.

Iako u svakom smislu, a posebno s obzirom na godine, spada u najrizičniju grupu, informacije iz kovid bolnice govore da se Milka Babović dobro nosi s bolešću. Kako kažu, virus joj trenutno i nije toliki problem koliko činjenica da je ostala samo na 20 odsto vida.

Babovićeva, atletičarka, novinarka i televizijska komentatorka, rođena je u Skoplju 27. oktobra 1928. godine. O 1951. bila je članica zagrebačkog ASD Mladost, dugogodišnja atletska jugoslvenska reprezentativka u disciplinama sprinta (100 metara), trčanju na 80 metara prepone i u štafetama i višestruka prvakinja i rekorderka Jugoslavije.

Pobijedila je na studentskom prvenstvu svijeta 1953. i 1957. u trčanju na 80 metara prepone. U anketi Sportskih novosti 1953. i 1957. proglašena je najboljom sportistkinjom Jugoslavije.

Sportskim novinarstvom bavila se od 1949. godine.Na RTV-u Zagreb bila je među osnivačima sportske redakcije te dugogodišnja urednica i komentatorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana