Vrabac donio pobjedu BiH, Crna Gora bolja od Velike Britanije

B92
Vrabac donio pobjedu BiH, Crna Gora bolja od Velike Britanije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedila je na gostovanju Letoniju 62:61 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Vedrana Bosnića odigrali su sjajno u posljednjoj četvrtini u kojoj su primili samo osam poena, a uz to su postigli 16.

Jedan od ključnih košarkaša za preokret bio je nekadašnji košarkaš Partizana Adin Vrabac.

Vrabac je u posljednjem minutu, na 24 sekunde do kraja, pogodio za 62:61, što će se ispostaviti kao i konačan rezultat.

Laksa je promašio za pobjedu, baš kao i Mejeris. Na sekundu do kraja Atić je fauliran i namjerno je promašio drugo bacanja.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Edin Atić sa 15 poena, Haliliović je imao 13, Lazić 10, a Vrabac sedam poena.

Letonce su predvodili Mejers i Laksa sa po 13 poena.

Košarkaši Crne Gore ostvarili su pobjedu na startu kvalifikacija. Crnogorci savladali su Veliku Britaniju rezultatom 81:74.

Domaći tim utakmicu je prelomio u trećoj četvrtini, međutim u posljednjoj Britanci su u završnici uspjeli da unesu nemir. Ipak, Kobsu je bila mirna ruka i Crna Gora nije dozvolila preokret.

Kobs je bio najefikasniji sa 19 poena, a uz to je imao i osam asistencija, Todorović je postigao 16 poena, a Bjelica je imao 11. Kod Velike Britanije bolji od ostalih bili su Heson sa 20 i Soko sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana