Vildoza: Utakmice sa Partizanom posebne, svima preporučujem da igraju u Srbiji

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Argentinac Luka Vildoza izjavio je danas je da je srećan što igra za "crveno-bele" i da svima preporučuje da igraju za srpske klubove. Vildoza se osvrnuo na prošlonedeljni derbi Evrolige sa Partizanom, koji su crno-beli dobili rezultatom 79:78

 "Utakmice sa Partizanom su posebne. OsJećaj je poseban, nevJerovatan. Pogledajte kako su ljudi patili, kako osJećaju igru, vikali su, pevali...To je neJverovatno. Svima preporučujem igranje za srpske timove, srećan sam što sam ovde", rekao je Vildoza u intervjuu za "Eurohoops".

"Izgubili smo, ali mislim da smo generalno uradili dobar posao. Bili su bolji od nas, a mi nismo uspijeli da pobjedimo. Moramo da nastavimo da radimo na nekim detaljima koje planiramo da popravimo", kazao je argentinski košarkaš.

On je prije dva dana bio najbolji igrač Crvene zvezde u porazu od Virtusa 84:72 u meču 22. kola Evrolige.

"Osjećam se bolje. Mislim da moram da popravim kondiciju jer sam u utorak igrao više od 27 minuta i bio sam zaista umoran u nekim trenucima utakmice. Moram to da održavam i da budem sve bolji, ali osećam se odlično, posebno u napadu. Znam da moram da budem bolji u defanzivi, ali pošto vas protivnički tim pritiska na celom terenu 40 minuta", rekao je Vildoza.

On je rekao da ne zna gdje će igrati u budućnosti.

"Niko nije očekivao da ću igrati u Srbijiij, a evo me. Vidjećemo u budućnosti", dodao je košarkaš Crvene zvezde. Vildoza je izjavio da je srećan što igra u istom klubu sa sunarodnikom Fakundom Kampacom.

"Igrali smo nekoliko zajedno u ABA ligi, ali čekam mart da zajedno zaigramo u Evroligi. Kampaco je vrhunski igrač, možda najbolji bek u Evropi pored Vasilija Micića i Majka Džejmsa. Može da nam donese energiju, a kao špic, može da postigne koš i asistira, a istovremeno je odličan defanzivac. Tako da će nam to zaista pomoći, pogotovo zato što će nam poslšče toliko mjeseci takmičenja u Evroligi biti potrebna njegova svježina", zaključio je Vildoza.

Crvena zvezda će večeras gostovati ekipi Armanija u 23. kolu Evrolige

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana