Važna pobjeda u Vogošći

Milan Zubović
Važna pobjeda u Vogošći

VOGOŠĆA - Dosta truda morali su da ulože košarkaši Igokee da dođu do pobjede na startu takmičenja u Ligi BiH protiv Vogošće.

Izabranicima Marka Baraća bio je to drugi susret u samo 24 časa, jer su dan prije poraženi od Mornara u Baru pa su na povratku kući odigrali meč. Bila je to prva utakmica Igokee u ligaškom dijelu takmičenja još od sezone 2011/12, a kao redovni učesnici ABA lige od tada su igrali samo Ligu za prvaka ili plej-of.

Prošle sezone nisu nastupili za šta su kažnjeni sa 20.000 maraka dok su ove redovni učesnici. Trener Barać sa kombinovanim sastavom nastupio je u Vogošći i u odnosu na me¬č u Baru nije bilo Aleksandra Cvetkovića, Marka Tomasa i Đorđa Simeunovića, a u odabranih 12 našli su se Stefan Simanić, Nemanja Nikolić i Kosta Kondić.

Jedino Rašad Von i Simanić nisu dobili ni sekunde na terenu. Pitanje pobjednika odlučeno je u posljednja dva minuta, a trijumf je zapečatio Kinan Evans trojkom 11 sekundi prije kraja.

- Istina je da smo bili umorni od utakmice i puta u Crnu Goru, ali nemamo pravo da se na to izvlačimo. Dočekala nas je vruća atmosfera u dvorani, ali smo izdržali pritisak i ostali skoncentrisani tokom svih 40 minuta, iako smo u pojedinim minutama gubili. Domaćin je bio izuzetno motivisan da nas dobije, što je bilo za očekivati, ali nismo se nadali da će biti baš toliko tvrdo. Bitno je da nismo paničili kada su oni vodili, da smo sačuvali pribranost i na kraju slavili - rekao je plejmejker Igokee Darko Talić.

On je imao značajno veću minutažu u meču Lige BiH nego u susretu ABA lige kada nisu bili na očekivanom nivou.

- Vjerujem da ćemo vremenom biti bolji i da izdanje protiv Mornara nije naše pravo lice. Domaći bekovi su izuzetni šuteri i otvorilo im se na ovom meču, a kada protivnik ubaci 17 trojki onda je vrlo teško očekivati pobjedu. Sada nas čeka bitan meč sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi na našem terenu i pobjeda nam je neophodna jer imamo dva poraza - dodao je Talić.

Poslije dva gostovanja Igokeu očekuju dva meča na domaćem terenu. Prvo će u subotu ugostiti Cedevita Olimpiju, dok će u ponedjeljak biti domaćini Leotaru u drugom kolu Lige BiH.

 

Vogošća   66
Igokea      73

(10:18, 21:13, 18:18, 17:24)

Dvorana: “Amel Bečković” u Vogošći.
Gledalaca: 200.
Sudije: Ademir Zurapović, Ernad Karović, Mila Čavara.

Vogošća: Balić 2, Pavlović 9, Tuljković 12, Pejović 3, Rnić 6, Ćatić 10, Mulić, Njegovanović 9, Ovčina, Genjac 15, Đulović, Čelik. Trener: Ermin Kahriman.

Igokea: Evans 14, Kariniauskas 2, Kliford 4, Ilić 21, Kočić 9, Talić 5, Lešić 6, Nikolić 5, Simanić, Stević, Von, Kondić 7. Trener: Marko Barać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana