Vajda: Novaka će ovo boljeti dugo, ali još nije rekao posljednju riječ u tenisu

Nezavisne
Foto: tanjug

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda otkrio je kako je proživljavao svu sagu koja je završena deportacijom najboljeg tenisera svijeta iz Australije.

"Morao sam da se smirim, jer i dalje ne razumijem to što su mu uradili, dugo nisam vidio takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim dijelom krivi jer su manipulisali informacijama. U Australiji su pogotovo konstantno podgrijavali stav protiv Đokovića", rekao je Vajda u velikom intervjuu za Aktualiti.

Slovački trener ističe da je bio u šoku i pod velikim emocijama.

"Ne znam kako bih se ponio da sam bio tamo. Čak i ovdje, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam vjerovao da takva stvar može da se dogodi. Svi znaju da je putovao samo s jednim ciljem - da odbrani trofej na prvom grend slem turniru u sezoni", rekao je Vajda.

Rekao je da mu je slao sam poruke ohrabrenja i neke linkove.

"Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo, vjerovatno je mnogo patio. Podnio je sve, ali obilježili su ga, bio je to politički proces. Imaće značajne posljedice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost", rekao je trener.

On takođe navodi da je dosta tenisera dalo podršku Novaku.

"Mnogi igrači su pisali i njemu i meni, saosjećali su s njime. Ipak, neće da govore u javnosti. Nigdje u javnosti nećete naći koliko je večeri Novak proveo za kompjuterom razgovarajući sa mnogim igračima o njihovim uslovima života, kako može da im pomogne, uvijek je pomagao svima. Čak i ono sa biciklima u karantinu u Melburnu prošle godine, tokom cijele pandemije se borio za njih. Imam osjećaj da igrači nemaju dovoljno pravih izvora informacija, mediji ih pogrešno navode i uglavnom su protiv Đokovića", kaže Vajda.

Novak nevakcinisan vjerovatno neće moći da igra Rolan Garosu, potencijalno i na Vimbldonu, a Vajda ne shvata kako mogu tako rano da donese neke odluke koje bi mogle da se promijene u trenu oka.

"Ne razumijem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u maju - svijet ne zna šta će se u ovoj pandemiji desiti i za mjesec dana... Ne želim da potcijenim situaciju, ozbiljno je stanje u svijetu, ali koja je svrha u januaru raspravljati o tome? Da li je to i dalje sport?", pita se Vajda.

Za kraj, upitan je šta misli koji će biti naredni Đokovićevi koraci.

"Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Niko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boljeće ga dugo i biće mu teško da sve ovo izbaci iz glave. Ipak, poznajem ga, veoma dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao posljednju riječ u tenisu", zaključuje Vajda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana