Uručene novčane nagrade zaslužnim i vrhunskim sportistima

Srna
Uručene novčane nagrade zaslužnim i vrhunskim sportistima

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević danas je u Sarajevu uručila novčane nagrade zaslužnim i vrhunskim sportistima međunarodnog razreda. Nakon prijema za 48. sportista iz BiH, Gudeljevićeva je rekla novinarima da su kriterijumi bili da su se sportisti plasirali na jedno od međunarodnih takmičenja ili da su osvojili medalju.

"Važno je istaći da smo realizovali sredstva koja smo imali na raspolaganju u okviru proračuna Ministarstva u iznosu od 97.500 KM", navela je GUdeljevićeva. Ona je dodala da je stav Ministarstva da sredstva namijenjena sportistima nisu dovoljna i da moraju biti veća, te se nada da će za ove namjene biti više novca. Strahinja Erić, reprezentativac BiH u skijaškom trčanju, rekao je da će mu ova finansijska podrška dobro doći za pripreme, koje zbog nedostatka snijega ove godine nisu bile na zadovoljavajućem nivou.

"Za mene je ovo vjetar u leđa, a i lijepo se naći među vrhunskim sportistima BiH", istakao je Erić. Alpski skijaš Marko Šljivić kaže da će mu ova novčana podrška biti od koristi jer je ove sezone ostao bez trenera i budžeta u skijaškom savezu BiH.

Tekvondoista Nedžad Husić, koji je takođe nagrađen, ovu priliku je iskoristio da ukaže da su uslovi u kojima treniraju sportisti u drugim zemljama mnogo bolji u odnosu na BiH. "Kada vidite da mi iz BiH ostvarujemo dobre rezultate, bude vam smiješno s obzirom na to u kakvim uslovima treniramo, a u kakvim treniraju drugi", zaključio je Husić. Gudeljevićeva je danas upriličila prijem i za kategorisane sportiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana