Uroš Luković: Partizan je zaslužio titulu i Evroligu, vratio bih se da me pozovu

GS
Uroš Luković: Partizan je zaslužio titulu i Evroligu, vratio bih se da me pozovu

BEOGRAD - Centar Mornara Uroš Luković (30) smatra da bi bilo pošteno dodjeliti titulu Partizanu ukoliko se sezona ne nastavi.

Takmičenje u ABA ligi prekinuto je kolo prije kraja regularnog dijela sezone, a zbog pandemije koronavirusa pitanje je i da li će moći da se završi.

Kolo prije kraja njegov Mornar se bori za plasman u plej-of, izjednačen je sa Cedevita Olimpijom sa po 13 pobjeda i osam poraza.

“Trenirali smo do prošlog utorka, a onda smo i mi stali. Bolja bi situacija bila da se prekinulo kad je završen taj regularni deo. Ovako imamo još jednu utakmicu sa Megom, ne znamo koliko ćemo pauzirati, ni da li ćemo ući u plej-of sa četvrtog mesta ili završiti takmičenje kao peti. Ako ne bude moglo normalno da se nastavi, onda je fer da titula pripadne Partizanu, koji je zaslužio da bude prvi i da obezbedi Evroligu”, rekao je Luković za “Večernje novosti”.

Loković ove sezone prosječno bilježi 9,9 poena, 7 skokova i 2,9 blokada po meču.

“Imam ugovor i sledeće sezone, ako bih produžio, onda postoje velike šanse da ovde i završim karijeru. I prošlog leta su stizale ponude od nekih klubova iz inostranstva, ali s obzirom na to da mi je lepo i za život i za karijeru, ne bih menjao čisto reda radi”.

Poziv koji bi kod njega sve promjenio, jeste onaj koji stiže iz Humske.

“Priznajem da volim Partizan od prvog dana života. Moj otac Ljubisav je bio pomoćni trener Dušku Vujoševiću, verovatno je od njega prešla ta ljubav na mene, brata i sestru, baš kao i ljubav ka košarci. Vratio bih se da me pozovu, to je jače od svega. Bio sam tu u sezoni 2016/2017, imao ugovor na dve godine, ali su mi preko leta rekli da nema mesta više za mene. Baš me je to tad pogodilo. Prešao sam u Mornar i možda odigrao najbolju utakmicu u karijeri za pobedu protiv Partizana (26 poena, 9/10 za dva, 8 skokova, 2 asistencije, indeks 40 za 25 minuta). Mislim da su shvatili da su pogrešili što su me precrtali”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana