Umorna Zvezda u Milanu

GS
Foto: GS

Košarkaši Crvene zvezde dan nakon utakmice sa Monakom, nalaze se u Milanu gdje ih već u četvrtak očekuje druga utakmica duplog kola Evrolige sa Armanijem.

Meč sedmog kola na programu je u "Mediolanum Forumu" u četvrtak od 20.30.

Ekipa Crvene zvezde je u Monte Karlu ostala je bez bodova, a odmah nakon meča crveno beli su krenuli put Italije na duel sa Armanijem koji i ove sezone ima velike ambicije.

Nakon prvog poraza u novoj sezoni u Minhenu domaći koji i ove sezone imaju izuzetno jak i kvalitetan sastav, i velike ambicije, dodatno će podići "borbenu gotovost" pred duel sa crveno belima.

Trener Dejan Radonjić i ekipa osim sa velikim umorom i potrošnjom koja je posljedica teške utakmice u Monte Karlu, ali i činjenice da je ovo četvrti meč koji crveno beli igraju od prošlog petka, očekuju tešku utakmicu i veliku borbu u četvrtak uveče u Milanu

"Sledi meč sa Armanijem koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone. Nakon pet startnih pobeda, doživeli su prvi poraz u utorak u veče u Minhenu, i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišomo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu”, rekao je trener crveno belih.

Ognjen Dobrić kaže da Zvezda mora da odigra dobro na obje strane terena ako želi pozitivan rezultat.

"Očekujemo izuzetno tešku utakmicu u Milanu. Nemamo previše vremena između meča u Monaku i ovog protiv Armanija samo je jedan dan i jedan trening. Znamo protiv koga igramo, izvanredna ekipa koja je nadograđena, pojačana između dve sezone i ima najviše ambicije i ove sezone, što je i pokazala u prvim utakmicama. Ovaj poraz koji su doživeli u Minhenu sigurno će ih “skupiti” kao ekipu pred meč sa nama. Mi sa druge strane, moramo da se osvežimo, odigramo dobro u odbrani, ali i u napadu gde moramo da odigramo bolje”, rekao je Dobrić.

Odmah po završetku utakmice u Milanu crveno beli se vraćaju za Beograd, a naredni meč igraju u ponedeljak protiv ekipe Mege u 6.kolu ABA lige (18h, hala Aleksandar Nikolić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana