U nedjelju počinje 35. beogradski maraton

Srna
U nedjelju počinje 35. beogradski maraton

BEOGRAD - Beogradski maraton, 35. po redu, biće održan u nedjelju, 15. maja, pod sloganom “Prijateljstvo na duge staze”.

Start maratona, čija trasa iznosi 42,195 kilometara, i polumaratona, čija dužina trase je 21,1 kilometar je u 8.00 časova na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske ulice, saopštio je “Beokom” (Beogradski komunalni servis).

Cilj i maratona i polumaratona biće ispred hotela “Moskva”, pri čemu će maratonci dva puta preći Brankov most, dok će polumaratonci na trasi imati i Most na Adi.

Osim ovih trka, građani mogu da učestvuju i u Trci zadovoljstva, čija dužina je 2,5 kilometra, a koja počinje u 8.20 časova na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine.

Trka je manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobjednika i plasmana, a pravo učešća imaju svi koji to žele.

Biće organizovana i “Šetnja odgovornih vlasnika pasa”, koja će krenuti u 8.30 časova sa Trga Nikole Pašića, Bulevarom kralja Aleksandra, preko Slavije do hotela “Moskva” na Terazijama.

Organizatori napominju da će tokom održavanja 35. Beogradskog maratona u neđelju biti izmjene režima i obustave saobraćaja na beogradskim ulicama predviđenim trasama maratona, kao i u ulicama na prilazima trasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana