U nedjelju na programu 162. “vječiti derbi”: Titula ili naznaka neizvjesnosti

Agencije
U nedjelju na programu 162. “vječiti derbi”: Titula ili naznaka neizvjesnosti

BEOGRAD - Zvezda za titulu, Partizan za čast i kakvu-takvu neizvjesnost u prvenstvu. To je najkraća najava 162. okršaja “vječitih” rivala (nedjelja, 18 časova) koji “crveno-bijeli” dočekuju sa 11 bodova viška, ali i gorčinom prethodnih derbija u kojima su “crno-bijeli” imali bolji učinak iako su bili inferiorniji po kvalitet i na tabeli.

Međutim, odlaskom Vladana Milojevića sa klupe aktuelnog šampiona Srbije završena je jedna epoha, a nova počinje sa Dejanom Stankovićem i njegovim nekadašnjim saigračem u reprezentaciji Savom Miloševićem koji se radovao poslije dva posljednja derbija. Gledajući sa te strane Milošević sigurno ima više iskustva i tvrđi san u noćima pred derbi, ali i Stanković elan i motivaciju da pokaže da je trener za velika djela. Hrabrost je već pokazao jer od početka mandata gura trojicu mladića iz Zvezdine škole, pa treba očekivati da oni i u nedjelju budu u startnoj postavi. Najviše nedoumica imaće u vrhu napada jer je prvi izbor Ričmond Boaći rovit, dok je Tomane počeo da trenira punim intenzitetom, a spreman je Milan Pavkov. Uz desnu aut liniju sigurno će biti Marko Gobeljić koji se nerado sjeća prethodnih derbija.

- Mnogo loše mi je zbog toga. Vreme je da pokažemo da smo bolji. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo ući sa energijom i željom kako bi trebalo da se dobije Partizan. Možda je doprineo i pritisak koji je stvorila Liga šampiona, kao da moramo da pobedimo Partizan 4:0, to je stvarno nerealno. Posebno što imaju dobar tim, a derbi uvek odluči gol ili dva razlike. Moramo da popravimo energiju i strast, onda mislim da neće biti problema - rekao je Gobeljić.

Milošević nema dilema kada je u pitanju sastav, na teren će provjerene snage uključujući Lazara Markovića koji će na lijevoj strani zamijeniti Zorana Tošića.

- Za derbi nikada nije potrebna dodatna motivacija, posebno ako ste dete Partizana i za derbi živite od malih nogu. Ipak, niko ne može da prognozira tačan rezultat i kada se dešava da favoriti ne pobeđuju ili oni koji nisu odigrali dobro uz malo sreće zabeleže pozitivan rezultat. Mi gledamo svoje dvorište i spremamo se temeljno - rekao je Marković.

Parovi 24. kola Superlige, nedjelja: Voždovac - Vojvodina (14). Od 16: TSC - Napredak, Javor - Napredak, Mladost - Spartak, Proleter - Mačva, Radnički - Inđija, Radnik - Rad. Od 18: Crvena zvezda - Partizan. 

Debitant na centru

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da derbi sudi debitant Lazar Lukić iako je najveći favorit bio priznati internacionalac Srđan Jovanović. Lukić je dugo prisutan u Superligi, a ove sezone dijelio je pravdu na 13 utakmica.  Asistiraće mu najbolje pomoćne sudije Srbije Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a uloga četvrtog arbitra namijenjena je Milošu Đorđiću. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana