Trinkijeri: Igrači nisu želeli da se predaju

G. S.
Trinkijeri: Igrači nisu želeli da se predaju

NIŠ - Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je svojim igračima na borbi i tome što nisu željeli da izgube finale Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je u dramatičnoj završnici pobijedio Crvenu sa zvezdu 85:84 i treći put uzastopno osvojio "Žućkovu levicu".

- Mogu bez greške da kažem da obožavam Niš. Dva putovanja u Niš, dva kupa, dva puta vrat na žaru, nezaboravan grad. Zašto smo dobili ovaj trofej? Jer moja ekipa nije želela da izgubi, to je najjača stvar koju su imali. Nisu želeli da se predaju - rekao je Trinkijeri.

Italijanski trener čestitao je svojim igračima na trijumfu i velikoj borbi.

- Video sam mnogo preokreta u mojoj karijeri, ali ovo minus šest na 17 sekundi pre kraja, to je bila velika priča. Čestitam svim igračima na tri jako naporna dana. Prošle godine smo imali sreću da igramo četvrtak, subota, nedelja, a drugačije je ipak kad je petak subota i nedelja, bez dva igrača. Bilo je jako naporno. U poslednjih 15 minuta imali smo malo energije, a veliko srce i vraćamo se kući da se malo odmorimo sa još jednim trofejom. Igrao sam kupove u Italiji, Rusiji, Nemačkoj, ali dobiti kup u Srbiji je za mene lično velika stvar - kazao je Trinkijeri.

Osvrnuo se i na učinak svojih igrača, istakavši da su ponovo igrali kao tim.

- Meni je jako teško pričati o jednom igraču, jer su za naš sistem svi važni, a ne volim da je neko prevažan. Kad mu ne ide, da se predamo. Markus je bio fantastičan, Ogi je bio fantastičan, ali bez Zagorca i Tomasa juče...Mozli, Janković, Veličković, kako je Trifa promašio slobodno bacanje i to je važno. Igramo kao ekipa, mislimo kao ekipa i želimo da budemo ekipa. U ovom trenutku ne možemo da mislimo ni o čemu drugom, osim odmoru. Mrtvi smo, na kolenima smo, moramo da odmorimo. Biće jako teško u martu. Sada moramo da uživamo. Neka uživaju u jednom trofeju u zemlji košarke, to je jako važno - zaključio je Trinkijeri.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana