Tri tima bore se za dva mjesta u plej-ofu ABA lige: Zvezdi najlakše bar na papiru

Dejan Marić
Tri tima bore se za dva mjesta u plej-ofu ABA lige: Zvezdi najlakše bar na papiru

BANjALUKA - Košarkaši Crvene zvezde, Cedevita Olimpije i Mornara u završne tri runde ABA lige vodiće grčevitu borbu za plej-of.

Triling u završnih 120, a možda i više minuta regularnog dijela sezone ulazi poravnat, sa skorom 12-7. S obzirom na to da su Partizan (15-4) i Budućnost (14-5) praktično nedostižni, jedan od pomenuta tri tima “izvisiće” za doigravanje.

Zvezda je napravila previše kikseva i sada mora da se “vadi”. Diskutabilan prelazni rok, gomilanje igrača na pozicijama četiri i pet, te nedovoljna konkurencija na mjestu plejmejkera za posljedicu su imali nešto skromnije partije. Domaći poraz od Budućnosti, “šamari” protiv Krke i Zadra, izgubljen derbi protiv Partizana i laka kapitulacije u Ljubljani doveli su “crveno-bijele” u nezavidan položaj.

Pa ipak, dolaskom Dragana Šakote na klupu situacija se donekle stabilizovala. Ekipa je dobila neke bitne utakmice, stigla do “kote tri”, a onda je utisak pokvarila u ponedjeljak u Baru, gdje ju je deklasirao Mornar. Ono što je olakšavajuća okolnost za “crveno-bijele” je činjenica da do kraja na papiru imaju najlakši raspored. Prvo slijedi domaći okršaj sa Cedevita Olimpijom, što je i ključni duel. Zatim gostovanje kod FMP-a, te bitka na svom parketu protiv Zadra.

Uprkos svemu navedenom, Šakota nije zabrinut za epilog, smatrajući da posljednji poraz nema velike posljedice.

- Da smo slavili, samo bismo bili bezbedniji u borbi za treću poziciju. Sada, sa tri pobede u Beogradu, mi smo i teoretski treći - jasan je Šakota.

Cedevita Olimpija je i za ovu kampanju “skockala” respektabilnu ekipu. Međutim, nakon dobrog uvoda zaredala je sa porazima. Uprava je napravila rez, trenera Slavena Rimca zamijenio je Jurica Golemac, koji će u završna tri kola imati težak zadatak. Slijedi gostovanje kod Zvezde, domaći boj sa Budućnosti, te na kraju okršaj sa Krkom u Novom Mestu.

- Još se navikavamo na novog trenera. Naporno radimo i najbitnije je da pobjeđujemo. Sve je u našim rukama, imamo još tri utakmice da izborimo plej-of - naglasio je bek Filip Krušlin.

Mornar je, kako kaže kormilar Mihailo Pavićević, uhvatio posljednji voz za doigravanje. Barani su “vezali” pet pobjeda i došli nadomak cilja. Do kraja gostuju kod Budućnosti, dočekuju Krku i idu na noge Megi.

- Imamo težak raspored, ali jedno je dobro, sve zavisi od nas. I zapamtite što vam kažem: ako prođemo u plej-of, bićemo vrlo, vrlo nezgodni, to vam obećavam - zaključio je Pavićević.

 

Kuzmić i Čović u FMP-u

Košarkaši Crvene zvezde Filip Čović i Ognjen Kuzmić napustili su “crveno-bijele” i do kraja sezone igraće za FMP iz Železnika kao pozajmljeni igrači. Njih dvojica stiču pravo igranja već u Kupu Radivoja Koraća, koji počinje sutra. “Panteri” na startu smotre u Nišu igraju protiv Dinamika, a ukoliko uspiju da prođu dalje, u polufinalu će ih vjerovatno čekati Partizan, kojem je startni rival Borac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana