Takmičarska komisija KS BiH razmatra slučaj izbacivanja iz lige Mladog Krajišnika: Konačna odluka iduće sedmice

Milan Zubović
Takmičarska komisija KS BiH razmatra slučaj izbacivanja iz lige Mladog Krajišnika: Konačna odluka iduće sedmice

BANjALUKA - Takmičarska komisija Košarkaškog saveza BiH iduće sedmice konačno će se izjasniti o slučaju Mladog Krajišnika i staviti tačku na ovaj slučaj. Banjalučki tim uložio je žalbu na odluku KS BiH o izbacivanju iz Lige BiH, jer nije odigrao dvije utakmice i sada je na potezu Takmičarska komisija, koja će donijeti konačnu odluku. “Malene” nisu igrale utakmice protiv Orlova i Brčanke, jer su bile suspendovane zbog neplaćanja dugova KS BiH, a nakon intervencije Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske osigurale su potrebna sredstva za skidanje suspenzije i poništenje odluke o izbacivanju. Pošto TK KS BiH nije donio odluku, na snazi ostaje prvobitna, pa Banjalučanke neće igrati meč osmog kola protiv Jedinstva.

- Još ništa nije odlučeno i slučaj je na razmatranju a konačna odluka biće donesena u ponedjeljak ili utorak, dok se izjasne klubovi i Takmičarska komisija da li će Mladi Krajišnik nastaviti takmičenje ili neće. Ne može odluka biti donesena preko noći, jer postoje rokovi za naknadne žalbe, koji moraju biti ispoštovani. Ne bih ništa da prejudiciram kada je riječ o ovom slučaju - izjavio je generalni sekretar KS BiH Amer Čolan.

Parovi, subota: Banovići - Konjic (18), Leotar 03 - Brčanka (19). Nedjelja: Igman - Plej of (16). Jedinstvo - Mladi Krajišnik (odgođeno). Čelik - Rudanka, Orlovi - Sloboda (igrano u petak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana