Superliga Srbije nastavlja se 30. maja: Zvezda na “Banjici” ovjerava titulu

Srna
Superliga Srbije nastavlja se 30. maja: Zvezda na “Banjici” ovjerava titulu

BEOGRAD - Superliga Srbije biće nastavljena 30. maja, ali će biti odigrana samo još četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta odnosno dodatnih sedam mečeva. To znači da je Crvenoj zvezdi potreban trijumf na “Banjici” kako bi obezbijedila još jednu šampionsku titulu.

Odlučio je ovo Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije u skladu sa željom većine klubova, među kojima nisu bili “vječiti” rivali. Oni su se zalagali da bude odigrano svih 11 kola, ali su bili u manjini. Tako će “crveno-bijeli” imati priliku da već protiv Rada ovjere 31. krunu. Tim Dejana Stankovića poslije 26 odigranih kola ima 11 bodova viška u odnosu na najvećeg rivala i “trojka” na “Banjici” definitivno bi označila kraj šampionske trke. Nova titula neće biti slatka kao da je izborena poslije svih planiranih kola, a neće biti ni nezaboravne proslave jer će sve preostale utakmice biti odigrane bez prisustva publike. Većina ekipa je sa treninzima počela u ponedjeljak, tako da će do prve utakmice, poslije pauze zbog pandemije virusa korona, imati skoro četiri sedmice za pripreme.

Fudbalski savez Srbije razmatrao je i odluku da ove sezone ne bude ispadanja i da Superliga od sljedeće sezone broji 18 klubova, međutim o ovom prijedlogu razmatraće se i na narednoj sjednici. Ukoliko ipak bude usvojen prijedlog, iduća sezona igraće se bez plej-ofa i plej-auta, sa dvokružnim sistemom u kojem će biti odigrana 34 kola.

Što se tiče Kupa Srbije, tu promjena neće biti. Igraće se sva tri preostala kruga, s tim što se od ove sezone i polufinale igra na jednu utakmicu, a ta odluka je donijeta prije početka sezone. Finale Kupa Srbije igraće se 24. juna i to će biti posljednja utakmica u sezoni, a u konkurenciji za ovaj trofej ostali su još Radnik, Inđija, Čukarički, Crvena zvezda, Vojvodina, Mladost i branilac trofeja Partizan.

“Crno-bijeli” testirani

Fudbaleri Partizana testirani su u SC Teleoptik na virus korona. Osim toga, urađeni su i uobičajeni testovi, na osnovu kojih će stručni štab napraviti individualan plan treninga za igrače, nakon što su skoro dva mjeseca bili van trenažnog procesa. Takođe, testirani su i članovi stručnog štaba, kao i zaposleni u klubu koji su u svakodnevnom kontaktu sa igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana