Startovala međunarodna trka Beograd - Banjaluka

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka, na kojoj učestvuje 175 biciklista iz 35 zemalja, startovala je danas sa Trga Republike u Beogradu.

Ova, 15. po redu, međunarodna trka trajaće četiri dana, do 25. aprila, a podijeljena je u četiri etape: Beograd–Šabac, Obrenovac-Bijeljina, Bijeljina–Vlasenica i Prijedor-Banjaluka.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da očekuje odličnu trku. “Učestvuje mnogo velikih ekipa i očekujemo žestoku borbu i brzu trku”, rekao je Kuvalja.

On je u izjavi novinarima zahvalio gradu Beogradu i Srbiji što podržavaju ovu sportsku manifestaciju, a posebno zamjeniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću koji je omogući i da učesnici trke budu vakcinisani protiv virusa korona.

Vesić je rekao da je trka Beograd-Banjaluka izuzetan sportski dozivđaj jer, kako je ukazao, spaja jedan narod iz dvije države, dva bratska grada i ujedinjuje sportiste cijelog Balkana.

Gradonačelnici Bjeljine i Prijedora, Ljubiša Petrović i Dalibor Pavlović, izrazili su zadovoljstvo što će ta dva grada dočekati bicikliste, kao i uvjerenje da će biti odlični domaćini.

Pavlović je rekao da je ponosan što će Prijedor biti domaćin jedne od etapa na trci.

Petrović je ocijenio da trka povezuje Srbiju i Republiku Srpsku na najbolji mogući način, te svim učesnicima poželio uspjeh i bezbjednu vožnju.

Šef Predstavništva Republike Srspke u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da Predstavništvo i ove godine podržava ovu manifestaciju.

“Za nas u Predstavništvu ova trka predstavlja nesto posebno, prije svega jer je jedna od najvećih i svjetskog ranga, a naša je. Na najbolji način predstavlja i vezuje Republiku Srpsku i Srbiju, privredne i turističke potencijale i sve ono što je važno za razvoj i Srpske i Srbije”, rekao je Cicović.

Prva etapa se vozi od Beogradu do Šapca, druga od Obrenovca do Bijeljine, dok treća etapa polazi iz Bijeljine, preko prolaznog cilja u Šekovićima, a završava u Vlasenici.

Četvrta etapa startuje iz Prijedora, kroz prolazni cilj u Gradišci i biće završena u Banjaluci 25. aprila.

Na trci učestvuju svjetski poznati biciklistički timovi iz Španije, Italije, Nemačke, Paragvaja, Irske, Rusije, Poljske, Kazahstana, SAD kao i nacionalni timovi Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Pokrovitelji ovogodišnje trke su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.  
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana