Srpski teniser Novak Đoković povukao još jedan potez vrijedan divljenja: I šampion i ljudina

G.S.
Srpski teniser Novak Đoković povukao još jedan potez vrijedan divljenja: I šampion i ljudina

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Đoković veliki je šampion na terenu, a van njega je ljudina.

Nole je po ko zna koji put pokazao da ima veliko srce, pošto je priskočio u pomoć slabije rangiranim sunarodnicima, teniskim nadama i igračima iz okruženja tako što im je na raspolaganje stavio svoj teniski centar u Beogradu, i sve to potpuno besplatno.

Naravno, nije se prvi reket planete time hvalio, ali je ovu informaciju javnosti prezentovao srpski stručnjak Petar Popović, inače trener Damira Džumhura.

- Početak priprema za 2021. Posebno hvala Novaku koji je ove zime svim srpskim igračima obezbedio besplatne terene, loptice, hranu, hotel, španovanje reketa... Mogu samo da skinem kapu - napisao je Popović na “Instagramu”, uz video dijela Džumhurovog treninga.

Popović je u izjavi za renomirani “L'Ekip” otkrio više detalja još jednog humanog poteza čovjeka koji je u karijeri zaradio više od 145 miliona dolara, na ATP tronu proveo 297 sedmica, osvojio 17 grend slem trofeja...

- Đoković je još jednom pokazao velikodušnost tako što je instalirao tri dodatna balona sa terenima, teretanu i stavio ih na raspolaganje teniserima tokom pauze između sezona. U ovo doba termini su izuzetno skupi, pogotovo za tenisere koji su rangirani ispod 700 mjesta.

Novak se nije zaustavio na ovome. Svi koji treniraju u njegovom centru, kao i njihovi treneri, imaju besplatnu hranu, usluge fizioterapeuta, ljudi koji španuju reketa, loptice pa čak i smještaj u hotelu za one koji ne žive u Beogradu.

Pored pomenutog Džumhura, od ponedjeljka punom parom treniraju i Filip Krajinović, Laslo Đere, Danilo Petrović, Viktor Troicki, Marko Tepavac, Boris Butulija, Hamad Međedović, Nikola Ćaćić.

- Takođe, u centru će trenirati i nekoliko teniserki, poput Olge Danilović. Ukupno će biti petnaestak takmičara. Đoković je uradio još jednu nevjerovatnu stvar za svoju zemlju. Ovo je izvrsna pomoć, pogotovo mlađim igračima. Nisam vidio da su neki drugi teniseri uradili ovako nešto za svoju zemlju. Novak se o ovome ne hvali. Dokazao je veličinu i da misli na druge - zaključio je Popović.

Pohvale i od amera

Novak Đoković nije baš omiljen u Americi, a jedan od onih koji vode najveću hajku protiv njega je novinar Ben Rotenberg. Pa ipak, u ovom slučaju je čak i on morao da oda priznanje prvom reketu planete. Citirajući izvornu informaciju koju je novinar “L'Ekipa” Kventin Mojne objavio na “Tviteru”, Rotenberg je napisao:

- U zemlji u kojoj ne postoji jaka nacionalna federacija, “1 Novak Đoković radi prokleto mnogo kako bi pomogao razvoju profesionalnih tenisera u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana