Srpski klubovi u evropskim kvalifikacijama bez priprema

GS
Srpski klubovi u evropskim kvalifikacijama bez priprema

Kada i po kom modelu će se nastaviti Superliga Srbije znaće se sutra posle sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, ali ako se izglasa predlog klubova sa vrha tabele igraće se i plej-of i plej-aut, što bi značilo još 11 mečeva.

 

Do kraja osnovnog dela takmičenja je ostalo još samo četiri kola i jedna od opcija je da se posle toga sezona zvanično završi bez igranja plej-ofa i plej-auta, što je još dodatnih sedam kola. Većina klubova sa vrha tabele poput Crvene zvezde, Partizana, Radničkog iz Niša i Čukaričkog se zalažu za tu opciju koja je i pravno najregularnija.

Međutim, u tom slučaju bi se sezona završila između 15. i 20. jula. Šta bi to značilo? Da klubovi koji igraju kvalifikacije za evropska takmičenja neće imati vremena ni za normalan odmor niti za pripreme.

Crvena zvezda koja počinje kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola, što bi značilo od 11. avgusta, a Partizan za Ligu Evrope samo dan kasnije.

Ostala dva kluba srpska kluba kvalifikacije za LE počinju od prvog kola, dakle još ranije, krajem jula, što bi značilo da bi imali najviše nedelju dana za odmor i pripreme posle završetka domaćeg takmičenja.

Uz to preostala su još tri meča Kupa Srbije koja treba da budu odigrana.

Ostaje da vidimo šta će čelnici srpskog fudbala sutra izglasati...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana