Srđan Savić: Jedva čekam meč u “Boriku”

Siniša Kotaraš
Srđan Savić: Jedva čekam meč u “Boriku”

VOGOŠĆA - Dojučerašnji rukometaš Borac m:tel-a Srđan Savić novi je član Vogošće i debitovaće za ovaj klub već večeras (18 časova), kada njegov novi tim igra odgođeni meč Premijer lige protiv Bosne iz Visokog.

Prošle godine Savić je bio standardni prvotimac Banjalučana, ali ga od početka nove sezone nije bilo u planovima stručnog štaba, pa je uslijedio rastanak koji će, po svemu sudeći, imati i sudski epilog.

Naime, Savić je imao dvogodišnji ugovor sa Borac m:tel-om koji je nedavno raskinut na njegovu štetu, na šta stameni bek nije pristao i sve je predao svom advokatu.

- Bilo je nekih nesporazuma između mene i stručnog štaba, pa sam privremeno prebačen u drugi tim sa kojim sam redovno trenirao. To je trebalo da bude na snazi do donošenja odluke Upravnog odbora o mom konačnom statusu. Na kraju, odlučeno je da dobijam definitivni otkaz sa čim se nisam složio pa će konačnu odluku donijeti Sud u Banjaluci - potvrdio je Savić.

U međuvremenu kontaktirali su ga čelnici Vogošće kojima je nedostajao upravo igrač njegovih karakteristika i dogovor je veoma brzo postignut, a prevagnula je činjenica da je trener Vogošće nekadašnji strateg Banjalučana Bojan Unčanin.

- Imao sam priliku da u Prijedoru i Borcu sarađujem sa Unčaninom, vrlo dobro se poznajemo i ne sumnjam da će ovdje biti tako. Uostalom, on me lično tražio, dobio sam zaista dobru ponudu i odlične uslove za rad i nisam se dvoumio. Uostalom, igraću EHF Čelendž kup sa njima, a poseban motiv, onaj pravi pravi sportski je utakmica 25. oktobra u “Boriku” protiv Borca - dodao je Savić. 

Vogošća je izborila plasman u treće kolo EHF Čelendž kupa u kojem će se sastati sa AEK-om iz Atine, dok će drugi predstavnik BiH u ovom takmičenju Gračanica, odigrati dvomeč sa Duklom iz Praga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana