Spriječili su ga da osvoji Njujork, zato sada Novak ima još veći motiv da uzme Rolan Garos!

PR
Spriječili su ga da osvoji Njujork, zato sada Novak ima još veći motiv da uzme Rolan Garos!

Svi koji su ispratili završnicu ovogodišnjeg US opena i blijedo finale Tim - Zverev saglasni su da bi Novak Đoković bez ikakvih problema došao do trofeja u Njujorku, četvrtog u karijeri, da nije bilo sada već čuvenog izbacivanja s američkog grend slema zbog toga što je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Taj, po mišljenju mnogih, neopravdano strog potez organizatora US opena dodatno je motivisao Novaka, koji je u međuvremenu osvojio Masters u Rimu i sada želi da istu stvar uradi na Rolan Garosu, grend slemu na kojem je uspio da trijumfuje samo jednom - 2016. godine, a koji počinje u ponedjeljak!

A ako vjerujete u Đokovića, to može i da vam se isplati, jer je u Mozzartu kvota da Srbin osvaja ovogodišnji Rolan Garos 2,60, što znači da ćete, ako na ovaj ishod uplatite 100 KM u Mozzartu i to se i desi, podići 260 KM.

Više zbog tradicije nego trenutne forme, prvi favorit u Parizu je Rafael Nadal, čovjek koji je već 12 puta bio najbolji na jedinom grend slemu koji se igra na šljaci. Ipak, Španac je u Rimu ispao u četvrtfinalu od Švarcmana, i pokazao da je daleko od idealne forme. Kvota da će Nadal uzeti trofej je 2,20.

Osvajač US opena Dominik Tim je treći favorit i jedini, pored Nadala i Đokovića, kojem se daju realne šanse za pobjedu - na njega je kvota 3,70.

Daleko iza su Cicipas (20), Zverev i Medvedev (25), Vavrinka (35), Beretini i Švarcman (50)…

Naravno, ne treba ni podsjećati da i Đoković i Nadal imaju dodatni motiv za osvajanje grend slema zbog situacije na vječnoj listi osvajača ovih, najjačih teniskih turnira: Federer je prvi sa 20, Nadal drugi sa 19, a Đoković treći sa 17 trijumfa. Sada vam vjerovatno kvota u Mozzartu na srpskog asa zvuči još primamljivije.

Ljubitelji tenisa neće zaboraviti ni na ženski deo žrijeba na Rolan Garosu, tamo je situacija neizvjesnija, pa su i kvote veće: na Simonu Halep kvota je 4,00, na Muguruzu 8,00, na Serenu Vilijams i Azarenku 12…

 

Uostalom, pogledajte sve kvote kladionice Mozzart za osvajače Rolan Garosa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana