Skupština Rukometnog saveza BiH imenovala novo rukovodstvo

Dušan Repija
Foto: GS

SARAJEVO - Za predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH izabran je Kenan Magoda, a potpredsjednici su Vladimir Branković i Slobodan Zadro, odlučeno je na redovnoj skupštini koja je održana u Sarajevu.

Poslije dugo, dugo vremena čini se da se dešavaju pozitivni pomaci u najtrofejnijem sportu BiH, pošto su sve tačke dnevnog reda usvojene gotovo jednoglasno ili uz tek poneki glas protiv ili suzdržan, za koji su bili "zaduženi" delegati iz dobojske regije.

Izabrani članovi Upravnog odbora pokušaće u naredne četiri godine da riješi gro problema koje su naslijedili od dosadašnjih, iako su podvukli da su njihovi prethodnici ipak sačuvali ovaj sport i praktično otključali prostorije Saveza.

- Čast sa budem ovdje, drago mi je da smo tu. Imamo sinergiju, homogenost, da pravimo lijepu priču. Moraju po strani da ostanu sujete i da zajednički tražimo rješenja. Situacija teško da može da bude gora, ali imamo tu sreću da je rukomet sport u kome se malo novca može napraviti dosta toga. Moramo samo da se ujedinimo i krenemo naprijed. Vremena je malo, nemamo ga za trošenje jer je nova sezona pred vratima. Zato moramo odmah da počnemo da radimo kako bismo stvorili povoljan ambijent, kako za klubove koji su nam najvažniji, tako i za sponzore - rekao je Magoda koji će narednih osam mjeseci biti prvi među trojicom jednakih.

Branković je naglasio da je veliki uspjeh što je zasjedanje proteklo maksimlano korektno.

- Ako se po jutru dan poznaje saradnja će biti uspješna. Definitvno da su ljudi koji su radili u proteklom periodu radili u vrlo teškim uslovima i da su uspjeli od ničega da napravimo nešto. To se najbolje vidi po učešću reprezentacije na dva Evropska prvenstva. Na nama je da unesemo novu energiju i ideje koje će doprinijeti rezultatima i funkcionisanju saveza - rekao je Branković.

Odmah nakon imenovanja novi članovi Upravnog odbora održali su konstitutivnu sjednicu, upoznali se i popričali o prvim koracima. Prva odluka koju su donijeli jeste prelazni rok koji počinje 15. jula i trajaće do 28. februara 2023. godine. Jedan od prvih zadataka jeste izbor i imenovanje generalnog sekretara Saveza, a sjednica UO zakazana je za 12. jul, dok do 8. jula Magoda treba da dostavi prijedlog.

Novi Upravni odbor

Novi članovi Upravnog odbora RS BiH su: Vladimir Branković, Darko Savić, Nedeljko Perišić, Stevan Bekan, Slobodan Zadro, Zoran Trlin, Branko Vukojević, Dario Pušić, Kenan Magoda, Emir Dautović, Nedim Musić i Haris Galijašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana