Sjajne vijesti stižu za Zvezdu sa Vojnomedicinske akademije

B92
Foto: Arhiva

Aleksandar Katai dobio je dozvolu da trenira punim intenzitetom i trebalo bi da putuje s ekipom u Milano na revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope.

Katai već sada trenira sa saigračima, a dozvola za igranje je svakako znak da oporavak ide u pravom smjeru i da će biti u stanju da pomogne timu Dejana Stankovića u utakmici protiv Milana. Kataijev izostanak predstavljao je veliki hendikep za "crveno-bijele", ali su uprkos tome, Zvezdini fudbaleri uspijevali da ostvaruju sjajne rezultate.

Vezni fudbaler je tokom jesenjeg dijela sezone na 19 mečeva postigao 10 golova i zabilježio pet asistencija, što predstavlja sjajan učinak.

Katai je na pauzu otišao sredinom novembra prošle godine, poslije čega je bio podvrgnut određenim terapijama. Posljednji takmičarski meč odigrao je za reprezentaciju Srbije protiv Škotske 12. novembra, a poslije toga je uslijedila pauza. Taj period je iskoristio da se uspješno oporavi i pripremi za izazove koji ga očekuju.

Poslije dobijanja dozvole od strane stručnog tima koji je bio zadužen za njegovo liječenje, Katai je odradio drugi dio priprema s ekipom u Turskoj, gdje je radio dozvoljenim intenzitetom kako bi što prije mogao da pomogne svojim saigračima u nastavku sezone.

Danas je dobio dozvolu da igra i predstavljaće krucijalno pojačanje u nastavku sezone, a pogotovo u revanš meču s Milanom u Italiji. Prvi susret završen je rezultatom 2:2, a revanš je na programu u četvrtak od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana