Siniša Saničanin potpisao trogodišnju saradnju sa “crno-bijelima”: Želim duplu krunu sa Partizanom

Srna
Siniša Saničanin potpisao trogodišnju saradnju sa “crno-bijelima”: Želim duplu krunu sa Partizanom

BEOGRAD - Momak iz Prijedora prva je lasta koja je ovog ljeta sletjela u Humsku 1. Doskorašnji štoper Vojvodine Siniša Saničanin pojačao je Partizan, iako se proteklih dana mnogo pričalo da će preći u Crvenu zvezdu, a u jednom trenutku se činilo da je završen posao sa Udinezeom.

Ipak, samo dan nakon što je prostrujala informacija da stiže u Partizan, dan kasnije stigla je zvanična potvrda i predstavljanje. Njegovim dolaskom trener “crno-bijelih” Aleksandar Stanojević započeo je rekonstrukciju tima, koji je ostao bez trofeja na domaćoj sceni u nedavno završenoj sezoni. Momak koji je ponikao u Rudar Prijedoru i tokom karijere nosio dres Borca, lučanske Mladosti i novosadskih “lala”, obavezao se na trogodišnju vjernost.

- Početak prelaznog roka obeležio je moj dolazak u Partizan, što mi je posebno drago. Što se tiče “prelamanja” da li da odem u inostranstvo ili dođem među “crno-bele”, nije mi bilo toliko teško, posebno kada sam video odlučnost trenera Stanojevića i uprave da me dovedu. Partizan je veliki klub i takva ponuda se ne dobija često u životu, tako da je ne treba olako odbijati. Svi su bili prekorektni prema meni i kada sam pričao sa ljudima sa kojima radim, kao i sa porodicom, zaključili smo da će to biti najbolji potez do sada u mojoj karijeri -  rekao je Saničanin.

Angažovan je na poziciji štopera, kako bi popunio mjesto upražnjeno odlaskom Svetozara Markovića, ali nema običaj da sebe poredi sa drugima.

- To je neka tradicija, kada neko ode i dođe novi igrač, poredi se ko je bolji. Ne volim mnogo da pričam o sebi, da govorim da li sam bolji ili lošiji od nekoga. Volim da radim na terenu, da te komentare zaslužim od navijača. Nadam se da ću opravdati očekivanja na terenu, da će svi videti kakav sam, šta sam, koje kvalitete imam - naglasio je Saničanin.

Sa Vojvodinom je u sezoni 2019-20. osvojio Kup Srbije, kada je u finalu bio bolji upravo od Partizana.

- Uzeli smo Kup prošle godine, što mi je stvarno bila velika čast, protiv takvog rivala. Imam želju da sa Partizanom uzmem Kup i titulu. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama to ostvariti. Da nisam spreman na pritisak, ne bih se odlučio za ovakav potez i otišao bih negde u inostranstvo gde me ne poznaju i lakše bih se nosio sa tim. Spreman sam i jedva čekam da se nosim sa pritiskom, jer to je neki sportski pritisak. Uzeću četvorku zato što je taj broj slobodan. Nosio sam do sada peticu, ali nemam neki poseban razlog ili motiv da mi baš taj broj nešto posebno znači. Vodim se time da ne igra broj koji nosiš na leđima, nego ti, koliko se zalažeš, koliko se boriš i koliko sebe daješ - zaključio je Saničanin.

Hvala Petevu

Saničanin je napustio kamp reprezentacije BiH da bi došao na potpisivanje ugovora i pri tome propustio prijateljski meč sa Crnom Gorom.

- Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak za mene, ali i za moju porodicu. Nisam hteo ništa da rizikujem,  razgovarao sam sa selektorom Ivajlom Petevom, kome zahvaljujem jer je ispao stvarno korektan i ni u jednom trenutku mi nije rekao da se ne slaže sa tim da idem, zato što su u pitanju bile prijateljske utakmice. Da su bile kvalifikacione, uopšte ne bi bilo govora o tome da napuštam kamp - kazao je Saničanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana