Sead Kajtaz podnio ostavku u FS BiH nakon sankcija koje su izrečene FK Velež

GS
Foto: klix.ba

Savjetnik u Fudbalskom savezu BiH i nekadašnji proslavljeni igrač mostarskog Veleža Sead Kajtaz podnio je ostavku na funkciju koju obavlja.

Kako je istakao u izjavi za Kliks, na ovaj potez se odlučio iz moralnih razloga, nakon posljednjih dešavanja i sankcija koje su izrečene FK Velež.

"Ostavku podnosim iz moralnih razloga, nakon svega što se desilo. Svako normalan osuđuje napad na sudije i nije važno koji klub je u pitanju, ali moraju postojati isti aršini za sve. Ja sam rođeni Veležovac i uvijek ću to biti te ne mogu mirno gledati da se dešavaju ovakve stvari naočigled cijele javnosti", kazao je Kajtaz.

Kajtaz je dodao da predsjednik FS BiH Vico Zeljković u izjavi za Kliks nije iznio ni potpuni sadržaj njihovog međusobnog razgovora te da za sve koji rade i takmiče se u FS BiH treba primjenivati statut i pravilnike.

"Ovo je posljednji savjet koji vam dajem kao vaš savjetnik te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u NS BiH, jer to što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti", naveo je Kajtaz u otvorenom pismu Vici Zeljkoviću.

Podsjetimo, odlukom Disciplinske komisije FS BiH FK Velež je kažnjen novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda, suspenzijom stadiona na šest utakmica, dok je predsjednik Rođenih Šemsudin Hasić kažnjen zabranom obavljanja funkcija u fudbalu u trajanju od dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana