Savićević: Piksi poseban, voleo je da trenira više od mene

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Imali smo vrhunske karijere, Piksi je bio poseban na svoj način, ja na svoj.

On nije voleo više fudbal od mene, ali je voleo više da trenira, a ja sam bio drugačije fokusiran, rekao je Tanjugu legendarni fudbaler Crvene zvijezde Dejan Savićević, aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević je danas bio specijalni gost na promociji knjige "Piksi- sve za 10" i istakao da mu je zadovoljstvo što su prijatelji za cijeli život, a koliko je prijateljstvo jako najbolje se vidjelo da ga je kada je stigao Piksi dočekao rečima: "Evo mog brata Dejana".

"On je počeo ranije da igra za reprezentaciju, a prijateljstvo je počelo od mog dolaska u Zvokezdu. Zajedno smo osvojili duplu krunu, ali on je brzo otišao u inostranstvo i nije imao sreću da ostane i osvojimo titulu šampiona Evrope, a imao je nesreću da sretne nas u tom finalu protiv Marselja'', istakao je Savićević.

Karijere su nam se isprepretale, zajedno smo se družili u reprezentaciji, a družimo se i danas, često se čujemo, naveo je popularni Genije. Na podsjećanje na čuvene Piksijeve golove protiv Francuske i Milana, na njegove asistencije, rekao je: "Vidim, naoružali ste se informacijama. Tada proriv Francuske odigrao sam pola sata kao vojnik, kao i protiv Milana, ali i bez mojih asistencija dao je dosta golova, počev od Španaca, pa Danskoj itd."

Savićević je na današnji dan 1994. postigao čuveni gol za Milan u finalu Lige šampiona, a ističe da se nada kako će slavni klub za vikend posle 11 godina konačno osvojiti skudeto i krenuti da se vraća na stare staze slave. Savićević je na kraju rekao da se odmah vraća u Podgoricu, jer je sutra, na neki način, istorijski dan za crnogorski fudbal jer stiže trofej FIFA šampiona svijeta.

"Prvi put "Boginja" stiže u Crnu Goru i drago mi je što će naša deca imati priliku da vide i slikaju se sa najprestižnijim trofejom u svijetu fudbala", zaključio je Savićević.

❤️

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana