Šahtjor sa dva gola u nadoknadi uzeo bod u Zagrebu

B92
Šahtjor sa dva gola u nadoknadi uzeo bod u Zagrebu

Sjajan meč u Zagrebu između Dinama i Šahtjora završen je bez pobjednika, rezultatom 3:3 u 5. kolu grupe C Lige šampiona.

Interesantna situacija je u grupi C u kojoj se na čelu nalazi Mančester siti sa 10 osvojenih bodova, poslije remija sa Atalantom u Bergamu.

Ipak, zanimljiviji susret smo gledali u Zagrebu na kom je bilo čak šest golova i dva crvena kartona i veliki broj uzbudljivosti iz minuta u minut.

Šahtjor je golom Alana Patrika na sjajnu asistenciju Moraesa došao do vođstva već u 13. minutu susreta i to je bio “hladan tuš” za sve navijače Dinama. Ipak, “Modri” nisu dugo čekali do izjednačenja.

Petković je u 25. minutu postigao gol za Dinamo i vratio nadu navijačima da mogu do dobrog rezultata. Pošto se tim rezultatom na poluvreme otišlo, bilo je jasno da nas pravi haos čeka u nastavku, ali ovako nešto nismo mogli ni da zamislimo.

Prvo je Nikola Moro zaradio drugi žuti karton zbog saplitanja, što je značilo da je za njega ova utakmica završena i da će Dinamo nastaviti sa desetoricom. Ipak, Šahtjor se “odužio” Dinamu pošto je Marlos za istu stvar išao ranije na tuširanje.

Nedugo potom, navijači Dinama su imali šta da slave pošto je u 83. minutu Ivanušec doveo svoj tim do vođstva, a samo 6 minut potom Ademi je bacio Šahtjor u nokdaun.

Nisu se predali gosti i zbog toga su nam priredili pravi šou. Prvo je Moraes smanjio rezultat na 3:2 u 93. minutu sudijske nadoknade, da bi Tete sa bijele tačke u 8. minutu sudijske nadoknade u potpunosti “rasplakao” navijače Dinama.

Atalanta je u Bergamu izvukla remi protiv favorizovane ekipe Mančester sitija. Siti je lider u grupi C i tako su se postavili od samog starta utakmice.

Rahim Sterling je u 7. minutu utakmice već postigao gol kojim su Englezi u mislima mnogih već dobili susret. Gabriel Žesus je mogao krajem poluvremena da udvostruči vođstvo, ali je promašio jedanaesterac što je sigurno dalo Atalanti vjetar u leđa.

Klaudio Bravo je zamjenio povređenog Edersona, a smjenu golmana najbolje je iskoristio Mario Pašalić, koji je već u 49. minutu utakmice donio izjednačenje Atalanti.

U 80. minutu Klaudio Bravo je zaradio direktan crveni karton i ostavio saigrače “na cjedilu”, koji su ipak uspjeli da izvuku bod iz Italije i da ostanu prvoplasirani tim grupe C sa 10 osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana