Rukometni as Nenad Peruničić: Zvezda me koštala zdravlja i živaca, ali je preživela

Dušan Repija
Rukometni as Nenad Peruničić: Zvezda me koštala zdravlja i živaca, ali je preživela

BANjALUKA - Veza Nenada Peruničića i ljudi sa ove strane Drine neraskidiva je i jaka poput najčvršćeg mosta koji popularni Terminator i danas ponosno prelazi kako bi posjetio braću kao što je to radio u toku ratnih godina i donosio dašak radosti napaćenom narodu.

Zato i ne čudi što se kristalnom salom hotela “Bosna” prolomio najjači aplauz u trenutku kada se obraćao rukometnim radnicima na proslavi 30. rođendana Rukometnog saveza Republike Srpske. Emotivno i spontano kakav je bio kao igrač i selektor, održao je kratak govor i naglasio koliko mu znači povelja koju je dobio kao veliki prijatelj naroda Srpske. Emotivno je pričao i o svojoj Crvenoj zvezdi sa kojom je preživio najtežu deceniju od osnivanja kluba.

- Žrtva je bila velika, odnela je mnogo zdravlja, živaca, energije, trpela je porodica... Prethodnih godina niko od bivših igrača nije imao obavezu da dođe u klub, sve je bilo na dobrovoljnoj bazi. Sada su se konačno stekli uslovi da krenemo napred, došla su bolja vremena. Sada sam pozvao velikog prijatelja i saigrača Dragana Škrbića da nadogradi klub da pokušamo napraviti nešto veliko i lepo - rekao je Peruničić.

Najteži period je iza leđa, a planovi prilično ambiciozni. Ipak, nema žurbe. Nekadašnji saigrač iz reprezentacije i bivši trener Borca Ratko Đurković dobio je povjerenje i vrijeme da implementira svoje ideje i penje se stepenicu po stepenicu.

- U ovoj sezoni ćemo pokušati da budemo u vrhu, ali u svakom slučaju nastojaćemo da u bliskoj budućnosti počnemo da osvajamo trofeje. Imamo planove i da izađemo iz okvira Srbije. Želimo i hoćemo da igramo Evropu jer joj Zvezda pripada - naglasio je Peruničić.

Kao selektor rezultatski nije imao mnogo uspjeha, možda i zbog prevelike želje da se desi suprotno. Zato podvlači da je dolazak španskog stručnjaka Tonija Đerone korak naprijed, što je već sada mjerljivo.

- Bilo je vreme gde je bronza bila neuspeh, a sada smo došli u situaciju da je veliki uspeh kada se kvalifikujemo na veliko takmičenje. Toni je stranac, profesionalac i stvari ne gleda previše emotivno. Sigurno je uveo još profesionalniji odnos i vidim da su igrači zadovoljni, uživaju. Jasno je vidljiv napredak. Đerona je naš drug i ima punu podršku. Mi smo tu i da zamerimo kao što su i nama zamerali, da neke stvari gledamo i navijački i rukometno, ali se nadam da možemo napraviti iskorak na idućem prvenstvu - bez trunke sujete konstatuje Peruničić.

Kos je fantastičan

Nenad Peruničić sa oduševljenjem je dočekao evropsku bronzu igrača do 20 godina koje je predvodio Dubičanin Miloš Kos.

- Još dok sam bio selektor čekali smo papire za malog Kosa. Fantastičan igrač, već je pokazao kakav će biti. Čujem da je sjajan momak i da je posvećen što je jako bitno. Žalim što u Srbiji nemamo tako jak klub kao što je Zagreb da momci poput Stefana Dodića i njega dolaze kod nas. Nadam se da će se to promeniti kroz Zvezdu. Momci su pokazali da su sjajna generacija, a pogled unazad govori da kada god ostvarimo uspeh sa mlađim kategorijama imamo lepu osnovu za seniore - rekao je Peruničić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana