Rukometaši Borca prikazali dobru igru protiv PPD Zagreba

Siniša Kotaraš
Rukometaši Borca prikazali dobru igru protiv PPD Zagreba

BANjALUKA - Iako su upisali poraze u dvomeču sa stalnim učesnikom Lige šampiona PPD Zagrebom (27:28 i 29:31), rukometaši Borac m:tela pokazali su da uz nekoliko ispravki u igri najave napada na “duplu” krunu imaju i te kako dobre osnove.

 

“Crveno-plavi” su u oba susreta bili ravnopravan rival, u drugom su čak 50 minuta imali vođstvo, ali na kraju nisu imali ni sreće ni koncentracije da upišu bar jedan trijumf protiv višestrukog šampiona Hrvatske.

- Nekako mi se čini da smo se prepali da ćemo pobijediti jednu takvu ekipu kakva je Zagreb. Iako je Veselin Vujović u Banjaluku doveo tim bez reprezentativaca, vidjelo se da je to ekipa koja u svemu daleko odskače. Zato me i raduje igra koju smo prikazali, pogotovo u fazi odbrane, gdje smo rivalu napravili dosta problema - naglasio je kapiten Banjalučana Đorđe Ćelić.

“Crveno-plavi” su jesenji dio Premijer lige završili na prvom mjestu, u Kupu BiH su izborili plasman u četvrtfinale i sada najavljuju pohod na “duplu” krunu.

- To je nešto što se podrazumijeva samo po sebi jer Borac mora uvijek da ima samo najviše ambicije. Tokom ovih priprema radili smo zaista dobro, igra protiv Zagreba raduje, a koliko je to sve zaista dobro, vidjećemo već u dvomeču četvrtfinala Kupa BiH koji igramo sa Slogom iz Doboja 8. i 15. februara - poručio je Ćelić.

I trener Mirko Mikić je naglasio da je u igri svog tima primijetio mnogo više pozitivnih nego negativnih detalja, ali je podvukao da je propuštena lijepa prilika za bar jednu pobjedu protiv renomiranog protivnika.

- Igrali smo prilično dobro, ako izuzmemo promašene zicere u prvoj utakmici, te slabu realizaciju igrača više u drugoj. Generalno, ovo su odlični rezultati ostvareni protiv ekipe koje je na mnogo višem nivou. Ne želim da zvučim arogantno, ali je moje mišljenje da smo u oba meča trebali da slavimo i neće nam se dugo pružiti ovakva prilika da sa jednim Zagrebom do posljednjih sekundi budemo u egalu - rekao je Mikić.

Muški rukomet

Trener PPD Zagreba, legendarni Veselin Vujović, pohvalio je igru Borca i istakao da su Banjalučani njegovim izabranicima pokazali kako se igra pravi muški rukomet.

- Neki od mojih momaka su se žalili i bezmalo plakali nakon svakog žešćeg kontakta, dok su igrači Borca sve to muški izdržali i dali primjer kako treba da se igra rukomet. Moram takođe da priznam da sam bio iznenađen snažnom igrom kakvu je Borac pokazao u ovom dvomeču - kazao je Vujović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana