Rafael Nadal “konstruisao” idealnog tenisera: Đoković ima najbolji bekhend

Agencije
Rafael Nadal “konstruisao” idealnog tenisera: Đoković ima najbolji bekhend

DUBAI - Španski teniser Rafael Nadal izabrao je savršenog tenisera, a sličan zadatak nedavno je imao Novak Đoković. Španac je krenuo od bekhenda, a pri tom spomenuo još nekoliko tenisera od kojih bi “sklopio idealnog”.

- Što se bekhenda tiče, izabraću Novaka. Odlično se brani, odlično napada, njegov bekhend može sve, pun je opcija - rekao je Nadal.

Za forhend je odabrao Rodžera Federera, dok je za servis izabrao hrvatskog tenisera Ivu Karlovića. Po izboru udaraca to bi bio Endi Marej, stavu David Fereru, izdržljivosti Dominik Tim, brzini Gael Monfis i pregledu igre Federer. Za srce, borbenost i žar u igri izabrao je sebe.

Španac neće nastupiti na turniru iz serije 500 u Dubaiju koji startuje u ponedjeljak, gdje je prvi nosilac prvi reket svijeta Novak Đoković. Iako je bilo planirano da u paru sa Viktorom Troickim igra i dubl, to se neće dogoditi. Naime, organizatori turnira su odlučili da “vajld kartu” daju Leanderu Paesu, kome će to biti posljednji nastup u karijeri.

- Legendarni indijski teniser igra poslednji put u karijeri u Dubaiju. Veoma je popularan ovdje i ima mnogo njegovih zemljaka. Organizatori su njemu dali “vajld kartu”, a druga je otišla lokalnim teniserima - rekao je Troicki, koji je samo zbog toga stigao u Dubai, gdje neće igrati u singl konkurenciji, tako da će ponovo morati na dalek put.

Njega očekuje nastup na čelendžeru u Meksiku, a gotovo je sigurno da će sa Novakom zajedno igrati na mastersu u Indijan Velsu, sredinom marta. Đoković će se posvetiti samo singlu u Dubaiju, gdje titulu neće moći da brani Rodžer Federer, koji je operisan, zbog čega će propustiti prvi dio sezone. Đoković je četiri puta slavio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (2009, 2010, 2011. i 2013) dok je 2015. poražen u finalu od Federera. Biće ovo njegov prvi nastup nakon 2016. godine. Pored njega Srbija će imati još jednog predstavnika Filipa Krajinovića. Nagradni fond turnira iz serije 500 je 2.794.840 dolara.

Šale sa Ivaniševićem

Đoković je napravio pun pogodak angažmanom Gorana Ivaniševića u stručni štab, a novi snimak pokazuje da je atmosfera vrhunska. Uz Marijana Vajdu Ivanišević se iskristalisao kao jedan od važnijih članova štaba, a naročito umije da napravi dobar štimung. Zato se nije ni naljutio kada ga je Novak zadirkivao dok je spavao tokom leta avionom.

- Ne znam za vas momci, ali ovo se zove mobing. Šta mislite? Da li Nole zaslužuje dobru osvetu? Svi savjeti su više nego dobrodošli, pustite starog čovjeka da spava - napisao je Ivanišević na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana