Preminuo Božidar Milenković, legenda OFK Beograd

Agencije
Preminuo Božidar Milenković, legenda OFK Beograd

BEOGRAD - Legendarni fudbaler OFK Beograda Božidar Milenković preminuo je u 67. godini života.

Milenković, dugogodišnji prvotimac, trener i klupski operativac OFK Beograda više decenija bio JE sinonim za Mije Kovačevića 10a, za Omladinski stadion na Staroj Karaburmi.

Kao igrač i stub odbrane dres OFK Beograda branio je čitavih 11 sezona u periodu 1975-88. U prvenstvenim i kup utakmicama je ukupno odigrao čak 290 mečeva i postigao 18 golova.

Boža je na vječitoj klupskoj listi na 6. poziciji po broju odigranih utakmica kao i po broju sezona u plavo-bijelom dresu.

U nacionalnom kupu ubilježio je 16 nastupa i dvaput bio strijelac.

Nakon završetka igračke karijere ostao je uz OFK Beograd gdje je preuzeo brigu o Omladinskom stadionu od legendarnog Save Antića.

Kasnije je postao i šef stručnog štaba seniorskog tima, bio u UO fudbalske sekcije, njen sportski direktor, a imao je ulogu direktora sportskog društva do svog posljednjeg dana života.

Svakodnevno je bio na stadionu i imao jednu ulogu domaćina kluba.

- U poslednje vrijeme, za veoma kratak period, naš klub je ostao bez velikana. Ostali smo bez Cvetka Jovanovića, ostali smo bez neponovljivog Ilije Petkovića uz kog je naš Boža bio do samog kraja, napustio nas je i Vladimir Bulatović... Ponosni smo što ste bili uz nas! OFK Beograd ovim putem upućuje riječi saučešća familiji i prijateljima Božidara Milenkovića. Neka je vječna slava našem Boži, hvala za sve što je učinio za plavo-bijele! Tvoji Romantičari – saopštio je klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana