Predstavljen novi selektor rukometaša Srbije Toni Đerona: Vidovdan, dobar znak za početak

G.S.
Predstavljen novi selektor rukometaša Srbije Toni Đerona: Vidovdan, dobar znak za početak

BEOGRAD - Čestitajući Vidovdan, novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona, naglasio je kako je početak njegove saradnje sa Rukometnim savezom Srbije baš na ovaj veliki praznik dobar znak te da vjeruje da zajedno mogu da urade velike stvari.

Španski stručnjak je prvi stranac na klupi “orlova” i pred njim se našao izuzetno težak zadatak, da Srbiju vrati u vrh evropskog i svjetskog rukometa. Iako svjestan težine izazova koji je ispred njega Đerona nije krio zadovoljstvo što će imati priliku da sjedi na klupi selekcije Srbije.

- Želio bih da vam prvo čestitam praznik Vidovdan i nadam se da je to dobar znak da ćemo zajedno da uradimo velike stvari. Ispred mene je veliki izazov, postavljamo konture budućeg rada i drago mi je da sam uključen u program sa ovim ljudima - rekao je Đerona na zvaničnoj promociji kao selektora reprezentacije Srbije.

Upitan da otkrije razloge o prihvatanju ponude iz RSS  Španac je naglasio kako tu nema mjesta čuđenju.

- Prihvatio sam ovaj posao prvenstveno zbog izazova. Siguran sam da bi mnoge moje kolege bile srećne da dobiju šansu da sarađuju sa vrhunskim igračima kao što ih ima Srbija. Ovo je reprezentacija sa tradicijom i rezultatima, a razgovarao sam i sa nekim bivšim reprezentativcima, poput Nenada Peruničića, Darka Stanića i Dejana Perića i od njih sam dobio mnogo korisnih informacija - pojasnio je Đerona.

Zbog pandemije virusa korona Srbija će prvu utakmicu sa Đeronom na klupi imati tek u oktobru kada će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

- Nažalost, jednostavno nije moguće da se okupimo prije toga. Iako neki igrači i sada rade, mnogi rukometaši nisu u trenažnom procesu još od marta i zaista bi bilo rizično sada praviti neko okupljanje. Sačekaćemo oktobar i kvalifikacione utakmice protiv Grčke i Belgije - rekao je Đerona, uz napomenu da tek treba da vidi ko će biti uz njega u stručnom štabu.

Nekadašnji reprezentativac Dragan Škrbić sada obavlja funkciju potpredsjednika RSS rekao je da Đeronu odlučno poznaje.

- Još pre dve godine smo pričali na ovu temu, ali nam se tada nisu složile sve kockice. Sarađivali smo nekada u Barseloni, gde mi je bio trener, i srećan sam što ćemo ponovo zajedno raditi - kategoričan je Škrbić.

“Orlovi” čekaju pozivnicu

Zbog pandemije virusa korona prekinute su sve kvalifikacije za rukometaše i rukometašice, tako da su “orlovi” ostali bez plasmana na Svjetski šampionat koji će se u januaru održati u Egiptu. Ipak, konkurisali su za jednu od specijalnih pozivnica.

- Još se ništa ne zna u vezi sa pozivnicom. Pitanje je i šta će biti sa Svetskim prvenstvom. EHF je otkazao Fajnal for Lige šampiona, a otkazana su i ostala takmičenja. Trenutno, ne može ništa bliže da se kaže - istakao je predsjednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana