Pravosnažno osuđen Ognjen Kuzmić zbog izazivanja saobraćajne nesreće

G.S.
Pravosnažno osuđen Ognjen Kuzmić zbog izazivanja saobraćajne nesreće

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić (30) pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 9.000 konvertibilnih maraka (4.600 evra), jer je u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su, osim njega, teško povrijeđene još tri osobe.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od godinu dana,  saznaju “Novosti”.

Presudu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Kuzmić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci. U sudu navode da je Kuzmić priznao da se nije pridržavao saobraćajnih propisa jer je u trenutku nesreće vozio u stanju teškog pijanstva sa 2,27 promila alkohola u krvi. Vozio je neprilagođenom brzinom od 125 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, a kolovoz je bio vlažan. U krivini je prešao preko pune linije, polovinom automobila prešao u lijevu traku i udario u BMV.

Nesreća se dogodila 14. jula 2019. u Ramićima kod Banjaluke, kada je Kuzmić “porše kajenom” udario u BMV u kojem su bili poznati prijedorski bokser Dražan Janjanin i njegov kum Marko Miljatović. Od siline udara BMV se prevrnuo i završio na krovu, dok je “kajen” izletio sa puta i prevrtao se po livadi duže od 100 metara. Kuzmić je u nesreći teško povrijeđen, kao i njegov suvozač Bogdan Ilić. Kuzmić i Ilić bili su u komi, ali su srećom preživjeli. Janjanin i Miljatović su takođe zadobili teške povrede, ali nisu bili životno ugroženi.(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana