Poraz Srbije nakon produžetka u Stožicama

GS
Foto: Agencije

Košarkaši Srbije poraženi su od Slovenije u prijateljskom meču u Ljubljani poslije produžetka sa 97:92 (17:21, 28:21, 22.23, 19:21, 11:6).

Najefikasniji u timu Srbije bio je Nikola Jokić sa 26 poena i 12 skokova, dok je na drugoj strani fenomenalni Luka Dončić ubacio 34 poena.

Nisu izabranici Svetislava Pešića imali rješenje za moćnog Dončića koji je faktički sam pobijedio Orlove ubacivši im 34 poena. Nikola Jokić ga je na drugoj strani dugo pratio, ali je izgubio korak u trećoj četvrtini kada je Pešić riješio da ga odmori, a as Dalasa ubacio čak 15 poena.

Dobra stvar je što j time Srbije pokazao širinu u rosteru i ostajao u igri tokom cijelog meča. Nismo davali Slovencima da se odlijepe na više od pet poena, pa su do samog kraja meča bili u igri za pobjedu.

Prvu četvrtinu obilježila je klupa Srbije koja je donijela prevagu dok se Jokić mučio šutem iz igre i sa linije slobodnih bacanja. Trojka Dušana Ristića omogućila je da na prvu Srbija ode s prednošću od 21:17.

Drugu četvrtinu obilježila je bolja igra Slovenaca koji su bez Dončića lako stigli prednost Srbije serijom od 8:0 uz trojke Jake Blažiča.

Međutim, tim Srbije je igrao raznovrsno, i preko momaka sa klupe držao priključak pa je na poluvremenu bilo samo – 45:42 za domaćina.

U trećoj dionici vidjeli smo simultanku Luke Dončića koji je za osam minuta na parketu ubacio čak 15 koševa i podigao publiku na noge, ali Srbija je preko Ristića, koji je ubacio svoju drugu trojku na meču, za poen dobila četvrtinu (23:22).

U posljednju dionicu Srbija je ušla sa dva koša zaostatka, ali svaki put kada bi se Slovenci odlijepili na pet razlike, Srbija bi se vratila u egal. Na kraju je Dončić imao šut za pobjedu, ali je ostalo 86:86 pa se otišlo u produžetak gdje je Slovenija bila bolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana