Pomoćnik Tonija Đerone Darko Tavrić o žrijebu za Evropsko prvenstvo: Dobili smo “grupu smrti”

Siniša Kotaraš
Pomoćnik Tonija Đerone Darko Tavrić o žrijebu za Evropsko prvenstvo: Dobili smo “grupu smrti”

BUDIMPEŠTA - Jedan od pomoćnika španskog stručnjaka Tonija Đerone u stručnom štabu rukometne reprezentacije Srbije Darko Tavrić rekao je, u razgovoru za “Glas Srpske”, da su “orlovi” dobili najteže rivale, odnosno da se nalaze u “grupi smrti”.

Rukometaši Srbije će narednog januara na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj zaigrati u grupi C, stacioniranoj u Segedinu, a za rivale će imati aktuelnog evropskog vicešampiona Hrvatsku, jednu od najjačih svjetskih rukometnih nacija Francusku, te selekciju Ukrajine.

- Nema sumnje da nas je zapala najteža, odnosno “grupa smrti” i da će biti veoma teško osvojiti jedno od prva dva mesta koja vode u drugi krug takmičenja. Ali, sigurno je i da se nećemo predati, pokazali smo u ovom kvalifikacionom ciklusu da imamo kvalitet da se suprotstavimo i najjačima i ostavićemo tamo i poslednji atom snage da ostvarimo dobar rezultat - naglasio je Tavrić.

Aktuelni trener trebinjskog Leotara prokomentarisao je i šanse “orlova” protiv Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

- Mi smo Francuze dobili u Zrenjaninu, a tamo smo odigrali nerešeno. Međutim, neće to, siguran sam, biti ista ta reprezentacija i biće nam i više nego teško. Čak, po meni su “trikolori” i favoriti za prvo mesto u grupi. Protiv Hrvata je uvek bilo teško, to su utakmice pune naboja i u njima nikada nije bilo favorita. Ako želimo dalje, a želimo, moramo da pobedimo u jednoj od te dve utakmice. Mada, ne sme se potceniti ni Ukrajina, koja je potpuni autsajder, ali je sigurano da u Segedin neće doći na izlet i nikome se neće predati bez velike borbe - tvrdi Tavrić.

Ukoliko se situacija u vezi sa pandemijom virusa korona smiri, moguće je da na utakmicama budu prisutni navijači, što bi najviše odgovaralo Srbiji i Hrvatskoj, bar kada je grupa C u pitanju.

- Rano je o tome sada razmišljati, ali je sigurno da bismo i mi i Hrvati voleli da se dozvoli dolazak navijača jer bismo onda imali veliku podršku sa tribina, što bi moglo da bude i odlučujuće - dodao je Darko Tavrić.

Reprezentacija BiH svrstana je u grupu E, u Bratislavi, zajedno sa Španijom, Švedskom i Češkom, i sigurno je da će izabranici Ivice Obrvana morati da naprave istinski podvig ukoliko žele plasman u narednu rundu. Biće ovo, inače, drugo uzastopno Evropsko prvenstvo na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, a plasman u drugi krug takmičenja izboriće po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe. Titulu prvaka brani selekcija Njemačke.

Grupe

Grupa A (Debrecin): Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora;

Grupa B (Budimpešta): Portugalija, Mađarska, Island, Holandija;

Grupa C (Segedin): Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina;

Grupa D (Bratislava): Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska;

Grupa E (Bratislava): Španija, Švedska, Češka, BiH;

Grupa F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana