Počinje završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu: Radnički liječi Zvezdine rane

Agencije
Počinje završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu: Radnički liječi Zvezdine rane

NIŠ - Košarkaši Crvene zvezde i beogradskog Radničkog otvoriće završni turnir Kupa Radivoja Koraća, a njihov meč četvrtfinala na rasporedu je danas od 17 časova.

 

“Crveno-bijeli” su stigli u Niš iz Bara, gdje su doživjeli težak poraz od Mornara u ABA ligi i sada moraju da liječe rane, a trener Dragan Šakota u tim nije uvrstio Startosa Perperoglua zbog kvote od četiri stranca po ekipi. Ipak, Zvezda će imati na raspolaganju i Kevina Pantera koji je dobio srpski pasoš, koji odranije posjeduje Čarls Dženkins.

- Izašli smo iz teškog ciklusa u kome smo odigrali čak pet utakmica. Na papiru smo favoriti, ali imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača i treba maksimalno oprezno pristupiti toj utakmici. Da se ne ponavljamo svake godine, zna se u kom formatu se igra kup, tri utakmice u tri-četiri dana, ali i mogućnost da se osvoji trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, naš cilj se zna, ali nismo jedini koji žele trofej i to u nepredvidivom takmičenju kakav je Kup Radivoja Koraća - rekao je centar “crveno-bijelih” Vladimir Štimac.

Susret Zvezde i branioca trofeja Partizana nije moguć do finala, a trener “crno-bijelih” Andrea Trinkijeri neće moći da računa na povrijeđene Nemanju Gordića i Redžija Redinga, kao ni Žanisa Pejnersa koji odavno ne igra. Iznenađenje na spisku predstavljaju tri mlada košarkaša - Lazar Stefanović, Luka Tarlać i Nikola Radovanović koji su se našli među 14 odabranih, a tu su još Kori Volden, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Džejms Mekadu, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Stefan Birčević, Nikola Janković, Rašon Tomas, Uroš Trifunović i Vilijam Mozli. Dok ekipa boravi u Nišu, uprava kluba radi na dovođenju pojačanja za nastavak sezone i navodno je u pregovorima sa reprezentativcem Kolumbije Brajanom Angolom koji nastupa za belgijski Ostende.

Parovi četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, četvrtak: Mega - Sloboda (19.30). Petak: FMP - Dinamik (17), Partizan - Borac (19.30). Pobjednici utakmica od četvrtka igraće u polufinalu koje je na rasporedu u subotu od 17 sati, dok će pobjednici mečeva od petka igrati istog dana od 21 čas. Finale je na programu u nedjelju od 21.

 

Kazna za pljuvanje

ABA liga kaznila je Zvezdu sa 18.000 evra zbog niza propusta u organizaciji meča 18. kola protiv Partizana u dvorani “Aleksandar Nikolić”. “Crveno-bijeli” su kažnjeni zbog vrijeđanja gostujućeg kluba, trenera i igrača, vrijeđanja sudija, ubacivanja tvrdih i mekih predmeta na teren, pljuvanja igrača Partizana Nemanje Gordića, kao i zbog toga što je jedan gledalac verbalno, a možda i fizički pokušao da napadne sudiju Marka Jurasa. Zvezda je kažnjena i zatvaranjem cijelog dijela tribine pod nazivom Parter četiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana