Počinje najvažnija Superliga Srbije u istoriji: Za titulu i Ligu šampiona

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Fudbalska Superliga Srbije, najvažnija i finansijski najvrijednija u istoriji, s obzirom na to da će prvak obezbijediti direktan plasman u Ligu šampiona, počinje sutra.

I ne samo to, vicešampion će u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će u evro kupove još tri kluba - treći i četvrti na tabeli u kvalifikacije za Ligu konferencija, a pobjednik Kupa u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Takođe, zbog Mundijala u Kataru prvenstvo počinje ranije nego ikad, što bi moglo da bude od velikog značaja jer će srpski predstavnici u kvalifikacije za evropske kupove ući sa više takmičarskih mečeva "u nogama".

Branilac titule i petostruki uzastopni šampion Crvena zvezda u nedjelju uveče dočekuje Radnički iz Niša, dok Partizan, sa novim trenerom Ilijom Stolicom, gostuje Javoru u Ivanjici.

Mali derbi odigraće Čukarički i TSC, a pojačana Vojvodina će dočekati Napredak iz Kruševca.

Raspored prvog kola Superlige: Petak: Voždovac - Novi Pazar (20 sati). Subota: Čukarički - TSC, Javor - Partizan, Mladost Lučani - Spartak (20 sati). Nedelja: Crvena zvezda - Radnički Niš, Radnik - Mladost GAT, Vojvodina - Napredak (20 sati). Ponedeljak: Kolubara - Radnički Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana