Pobjedom produžiti nadu

Agencije
Pobjedom produžiti nadu

BEOGRAD - Iako sudbina fudbalera Srbije u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo zavisi od rezultata Portugalije, “orlovi” moraju da pobijede Luksemburg večeras od 20.45 časova, ali i Ukrajinu u nedjelju, ukoliko žele nečemu da se nadaju.

Aktuelne šampione Evrope u isto vrijeme očekuje duel sa Litvanijom, dok će u nedjelju igrati sa Luksemburgom, pa je jasno da su male šanse da ispuste bod prednosti.

Međutim, sve osim večerašnjeg trijumfa izabranika Ljubiše Tumbakovića protiv, objektivno gledano, mnogo slabijeg protivnika bilo bi ravno katastrofi. Iako oslabljeni neigranjem Filipa Kostića, “orlovi” nemaju prava na kiks već moraju da odrade svoj dio posla. Tumbaković je poručio da je fokus ekipe na meču protiv Luksemburga i da će o Ukrajini misliti kada za to dođe vrijeme.

- U odnosu na pre dva meseca i meč u Luksemburgu nije se ništa mnogo promenilo, sa izuzetkom da smo ih dodatno skautirali. U njihovom sastavu nema promena, kao ni u načinu igre. U oktobru su igrali protiv Portugalije i Danske. Ne mislim da će nešto posebno da se brane, verujem da će igrati to što se sada zove direktni fudbal, ali zavisi koliko im dozvolimo - rekao je Tumbaković.

On je naveo da je ekipu pripremao kao da je večerašnji meč jedini u ovom ciklusu i naglasio da su svi igrači zdravi i da nema nijednu dilemu oko tima.

- Kada završimo posao večeras, imaćemo sasvim dovoljno vremena za utakmicu u nedelju protiv Ukrajine. Motivacije neće nedostajati, pripremamo se jer imamo odgovornost prema svojoj reprezentaciji, želimo rezultatsku vrednost. Sve ćemo učiniti da igrači tako razmišljaju. Ne zavisi sve samo od nas, ali moramo da iniciramo nešto što donosi nadu. U svakom slučaju, idemo stepenik po stepenik - poručio je Tumbaković. 

Srbija će na stadionu “Rajko Mitić” imati podršku samo djece jer je UEFA kaznila Fudbalski savez Srbije zbog ponašanja navijača protiv Portugalije.
 

Grupa B 
Srbija - Ukrajina, Portugalija - Litvanija (20.45) 

1. Ukrajina          7    6    1    0    15:2    19
2. Portugalija    6    3    2    1    14:6    11
3. Srbija             6    3    1    2    12:13  10
4. Luksemburg     6    1    1    4     5:11    4
5. Litvanija       7    0    1    6     5:19    1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana