Pero Antić se prisjetio vremena provedenog sa legendom: Lafe moj, slušaj me i sve će biti dobro

M.Z.
Pero Antić se prisjetio vremena provedenog sa legendom: Lafe moj, slušaj me i sve će biti dobro

SKOPLjE - Lafe moj, slušaj me i napravićemo velike stvari. Ovom rečenicom započeo je Pero Antić sjećanje na legendu svjetske košarke Dušana Ivkovića.

Makedonski as sa tugom u glasu konstatovao je da ga je upravo Duda vratio među košarkašku elitu, kada ga je poslije sjajnog nastupa na Evropskom prvenstvu 2011. godine pozvao u Olimpijakos.

- Malo sam skrenuo sa puta, igrao ULEB kup... Duda je seo sa mnom posle Evrobasketa i rekao mi tu rečenicu. On je, pre svega, čovek koji je od 99 odsto svojih igrača napravio ljude i košarkaše. Razumevali smo se pogledom. Vrlo sam tužan kao i svi koji su ga poznavali, a verujem i oni koji nisu - rekao je Antić za “Glas Srpske”.

Zajedno su već 2012. godine pokorili Evropu u onom nezaboravnom finalu, kada su poenima Jorgosa Printezisa ukrali pobjedu CSKA.

- Gubili smo 14 poena, ali je uporno ponavljao da ga slušamo i da ćemo dobiti meč. Mi nismo verovali. Ipak, sve je nekako krenulo samo od sebe. Verovao je više u nas nego mi sami u sebe. Kod njega nije bilo zvezda, svi smo morali da budemo vojnici koji smo ginuli za sistem. Delio je samo po jednom kriterijumu - ili si čovek ili nečovek, a za ove druge nije bilo mesta - rekao je Antić.

Posebno se sjeća njegovih treninga.

- Više nam je objašnjavao nego što smo trenirali. Uvek se trudio da nam ukaže na grešku i da je popravimo. Ma, teško je reći bilo šta. Veliki, jedan od najvećih ikada. Neka mu je laka zemlja - zaključio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana