Pero Antić, prošlosezonski košarkaš Crvene zvezde: Titula “zakrpila” lošu sezonu

Glas Srpske
Pero Antić, prošlosezonski košarkaš Crvene zvezde: Titula “zakrpila” lošu sezonu

Beograd - Pero Antić se vratio u Crvenu zvezdu da bi osvajao trofeje, ali je sezonu završio sa samo jednim, što nije očekivao pa je bio dosta razočaran po završetku sezone. Ipak, još nije odlučio da li će igrati iduće sezone.

- Kup sam i pre imao, ali sam došao ovde po ABA ligu i domaće prvenstvo. Nije bilo baš kao što sam hteo. Svašta se izdešavalo, ali se na kraju i pamti osvajanje srpske lige. Nismo imali sjajnu sezonu, ali je tu titula da malo “zakrpi”. Ranije sam rekao da hoću da završim karijeru. Ali, osećam da još mogu da se zabavljam na terenu. Videćemo tokom leta šta će biti. Za sada sam slobodan igrač. Pitali su me posle treće pobede protiv FMP-a o penziji. Rekoh im: “Titula treba da se slavi, a vi me oteraste u penziju.” Menadžer treba da donese ponude, da vidim da li su dostojne da me odvoje od porodice toliko vremena - rekao je Antić.

Zvezda je tokom sezone ostala bez trenera Dušana Alimpijevića, kojem je on bio produžena ruka na terenu, dok je kasnije sarađivao sa Milenkom Topićem.

- Vrhunski čovek, u odličnim smo odnosima. Poslao sam mu poruku da je titula i njegova zasluga. To je ceh, prvo ide trener kada nije dobro. Biće odličan trener, mlad je. Odmah je ušao u Evroligu iz KLS-a, to je veliki skok. Balkan je ovo. Imaš deset dobrih utakmica i jednu lošu i odmah je pritisak koji je ovde najveći. Topić nije došao zato što je želeo, hteo je da ode sa Duletom. Odradio je sve kako treba. Šta da se kaže kad je bez poraza uzeo titulu. Kada je stigao, nije bilo panike. Potencirao je smirenost, da će preuzeti odgovornost za bilo šta, da ne čitamo novine… Da nam nervoza ne treba, ni svađa. Svaka mu čast. Ne znam gde će, ali je zaslužio da ostane u Zvezdi, da li kao trener ili u nekoj drugoj ulozi - kazao je Antić za beogradske medije.

Veliki je prijatelj sa Bogdanom Bogdanovićem, sa kojim je igrao u Fenerbahčeu.

  • Obožavam ga. Izneo je Fener u Evroligi. Da nije bilo njega, ne bih osvojio toliko titula. Dve godine smo bili cimeri. Nervirao me u sobi, jer kad je NBA utakmica nije spavao. Uključi telefon i sluša, gleda poteze. Kada vidite da pogađa one šuteve s pola terena, znajte, to nije slučajno, jer ih vežba - opisao je svoj odnos sa Bogdanovićem, kojeg je tokom druge polufinalne utakmice između Partizana i Zvezde u šali gađao loptom dok je sjedio pored parketa.

Igrao za 150.000

Antić nije postavljao finansijske uslove kada se vraćao.

- Odrekao sam se nemalog dela od garantovanog ugovora sa Fenerom da dođem u Beograd jer sam to izabrao i tako sam hteo. Nisam razmišljao ni u jednom momentu. Bio sam jedan od najjeftinijih igrača u timu i igrao sam za 150.000 evra, a imao sam ponude i sa sedam cifara. Moj obraz je takav, dao sam ruku, dogovorio se sa Fenerom i stigao u Zvezdu - rekao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana