Partizan ubjedljivo savladao Limož

sportklub.rs
Partizan ubjedljivo savladao Limož

Košarkaši Partizana ubjedljivo su pobijedili Limož u gostima 82:60 i poslije petog kola ostali su jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u Evrokupu.

Crno-bijeli su trijumfom u Francuskoj napravili vjerovatno i ključan korak u borbi za prvo mjesto u grupi B, pogotovo što će u preostalih pet mečeva tri odigrati u Beogradu.

Ekipa iz Humske je u Limožu igrala bez kapitena Novice Veličkovića i Korija Voldena, koji je povrijedio stopalo na posljednjem treningu, ali osim katastorfalno odigrane prve četvrtine, u preostalom dijelu utakmice potpuno su dominirali.

Beograđani su u prvih deset minuta primili čak 25 poena i domaćima su dozvolili da u jednom trenutku odu na 12 poena viška, međutim, u naredne dvije četvrtine Trinkijerijev tim je rivalu dozvolio da zabilježi samo 15 poena i praktično već poslije tri dionice duel je bio odlučen.

Crno-bijeli su primirili bekove Limoža i strpljivom igrom, uz dominaciju u skoku pod oba koša, lako su upisali i treću pobjedu u gostima u drugom po jačini kluposkom takmičenju Evrope.

Rašon Tomas je bio najefikasniji sa 16 poena, Markus Pejdž je postigao 14, Nemanja Gordić je dodao 13, uz 5 skokova i 6 asistencija, Vil Mozli 11, uz 9 skokova i 3 blokade, a Žanis Pejners i Ognjen Jaramaz po 8 poena. U domaćoj ekipi Igo Invernici je upisao 13, Nikolas Lang 12, a Semadžej Kriston 11, uz 10 asistencija.

Evrokup, peto kolo:
Limož – Partizan 60:82
Lokomotiva – Tofaš 69:72
utorak Ritas – Venecija 72:81

Šesto kolo:
5. novembar Partizan – Venecija
5. novembar Lokomotiva – Ritas
6. novembar Limož – Tofaš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana