Partizan u plej-ofu za Ligu Evrope

nezavisne.com
Partizan u plej-ofu za Ligu Evrope

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of za Ligu Evrope uprkos porazu od 1:0 u revanš meču protiv turske Malatije.

U prvom meču u Beogradu crno-bijeli su slavili rezultatom 3:1, pa je Malatiji minimalna pobjeda bila nedovoljna.

Na samom startu meča vidljiva je bila blaga inicijativa Malatije, ali je Partizan nakon pet minuta uspio da se oslobodi.

Međutim, u sedmom minutu golman gostiju Vladimir Stojković pravi veliku grešku i faktički poklanja gol Turcima. Akbaš je poslao dubinski pas pred kazneni prostor Partizana. Loše su bili postavljeni štoperi Ostojić i Pavlović, a na sve to Stojković je bespotrebno istrčao. To koristi Adis Jahović koji sjajno skače i glavom šalje loptu sa 16 metara u nebranjenu mrežu.

Partizan je uspio da se oporavi od ranog pogotka i u 15. minutu uspio da zaprijeti. Loša rekacija turske odbrane, rezervista Čagiran nije vidio da mu se primakao golman kada je odigrao povratnu loptu glavom, Asano je bio blizu, ali se snašao čuvar mreže Malatije.

U istom minutu nova šansa za Partizan. Odlično je Suma prioigrao Asana na lijevoj strani kaznenog, Japanac oštro šutira, ali za malo pored gola.

Do kraja poluvremena Partizan je imao inicijativu, ali nije mogao da dođe do izjednačenja iako je u četvrtom minutu nadoknade imao idealnu šansu.

Tošića je na drugu stativu uputio sjajan centaršut. Sadik šutira dva puta. Fernole prvo brani udarac glavom, kod sljedećeg mu lopta prolazi ispod tijela, ali ju je dotakao dovoljno da je spriječi da pređe gol liniju.

Gotovo 25 minuta u drugom dijelu nije bilo izglednijih šansi, a kako je vrijeme odmicalo Malatija je sve više pokušavala da dođe do prilike za gol.

U 77. minutu velika šansa za Malatiju, opet poslije dubinskog pasa. Ovaj put je u prilici bio Ekvadorac Mina, ali Stojković ovaj put istrčava na vrijeme i sprječava siguran gol.

Tri minuta kasnije crno-bijeli prebacuju ravnotežu na drugi dio terena. Izborili su prvo slobodan udarac, a onda i korner što imje omogućilo da “ukradu” malo vremena i zaprijete domaćinu, međutim ozbiljnije prijetnje nije bilo.

U 86. minutu opasan centaršut u kazneni Partizana. Tozlu dobro skače i šutira glavom pored Ostojića, ali pored gola.

Minut prije isteka regularnog dijela sjajna prilika za Partizan iz kontranapada. Sadik je pobjegao čuvarima na desnoj strani, imao je dvojicu slobodnih saigrača u sredini, ali nije gledao gdje centrira, pa je lopta preletjela Lutovca.

U četvrtom minutu dvije velike prilike na obje strane. Najprije su gosti zaprijetili ali je lošim šutem izglednu priliku upropastio Sadik. Potom je uslijedio kontranapad, ali su se fudbaleri Malatije zbunili u kaznenom prostoru Partizana. Fofana je kao na tacni poslužio zicer, ali je Mina je kasno uklizao

Partizan će u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa boljim iz duela između Moldea i Arisa. Norvežani su u prvom meču slavili 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana