Partizan u Moldaviji traži proboj ka grupnoj fazi Lige Evrope: Spremni smo na sve da dođemo do pobjede

G.S.
Partizan u Moldaviji traži proboj ka grupnoj fazi Lige Evrope: Spremni smo na sve da dođemo do pobjede

KIŠINjEV - Spremni smo na sve varijante, i ako povedemo i ako budemo gubili i ako budu penali.

Ovo je poruka novog-starog stratega Partizana Aleksandra Stanojevića pred večerašnji meč sa Sfintul Georgeom, ili na srpskom Svetim Đorđem, (19 časova) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Moldavci ne bi trebalo da budu bauk za vicešampiona Srbije koji ima prilično turbulentan start sezone, pa je promjenom na klupi pokušao da se vrati na pravi put. Lagana pobjeda protiv Rada pokazala je napredak, ali i promjenu formacije, pa su “crno-bijeli” poslije dugo vremena zaigrali sa dva napadača. Pored standardnog Umara Sadika, Stanojević je u vrh gurnuo Lazara Markovića, pa se očekuje da i večeras uradi isto.

- Iako se igra jedna utakmica i mi smo gosti, favoriti smo. Da ima i revanš, onda bismo bili apsolutni favoriti. Spremni smo za sve opcije, momci su fokusirani i spremni. Protivnik nije za potceniti i ne smemo da ga potcenimo, ali verujem da možemo dalje. Imamo kvalitet da kroz posed dođemo do gola i to će biti jedna od ideja - otkrio je Stanojević dio taktike.

Utakmica se, naravno, igra bez prisustva publike, a s obzirom na to da stadion Sfintula ne ispunjava uslove UEFA, meč će biti igran na stadionu Zimbrua u prestonici Kišinjevu, pa nominalni domaćin neće imati ama baš nikakvu prednost. Partizanov rival je u prilično dobroj formi jer je poslije trijumfa u Soligorsku u prvom kolu slavio i u prvenstvu u kojem poslije devet kola zauzima treće mjesto. Bez obzira na to, kao i činjenicu da je Stanojević imao malo vremena kako bi igračima u potpunosti usadio svoje taktičke zamisli, Partizan ne bi smio da ima problema. Na kraju krajeva, uprava kluba je plasman u Ligu Evrope podvukla crvenom olovkom, pa ekipe poput ovog rivala ne bi smjele da budu nepremostiva prepreka, posebno jer se u tim vraća Sejduba Suma, a na gol bi trebalo da stane iskusni Vladimir Stojković koji ne brani u Superligi zbog takozvanog bonus pravila.

- Najvažnije je da djelujemo ofanzivno i da Partizan u bilo kojoj formaciji postiže golove i bilježi uspjehe. Želim iz sveg srca da pobijedimo i da prođemo dalje, sve do grupne faze. Prošle jeseni nam je tamo bilo prelijepo, nadam se da ćemo i ove imati šta da pokažemo u zanimljivom takmičenju - rekao je prvi strijelac tima Umar Sadik.

Moldavci optimisti

Fudbaler Sfintula Eugen Slivka procijenio je da je Partizan u lošoj formi, što će njegov tim pokušati da iskoristi.

- Pratio sam sve što su rekli i kako nas vide. Partizan je uvek Partizan, ne možemo da pričamo u kakvom je stanju. Spremni smo maksimalno, znamo šta nas čeka i to je najvažnije - odgovorio je Aleksandar Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana