Partizan spreman za praznik fudbala

Agencije
Partizan spreman za praznik fudbala

BEOGRAD - Praznik fudbala sprema se u Humskoj 1 jer na noge Partizanu u trećem kolu Lige Evrope stiže Mančester junajted (18.55).

Biće to prvi susret ova dva kluba nakon čak 53 godine i u njega timovi ulaze sa po četiri boda te se bore za prvo mjesto na tabeli grupe L.

Partizan je značajno popravio formu u posljednjih pola godine mada još ima određenih problema u igri izabranika Save Miloševića i nada se da će napraviti iznenađenje protiv “crvenih đavola” koji igraju jednu od najlošijih sezona u modernoj istoriji kluba.

Remi sa Liverpulom u prošlom kolu djelimično je vratio samopouzdanje engleskom sastavu koji kao favorit stiže u Beograd, a strateg “crno-bijelih” tokom karijere igrao je protiv ekipe sa “Old Traforda”. 

- Izlišno je pričati o važnosti i posebnosti utakmice. Verujemo da je ekipa spremana i svesna onoga što nas čeka, a čeka nas izvanredno teška utakmica. Ovo je prilika da se izmerimo koliko vredimo i igranje u Evropi donosi mnogo, tako da nam treba da bude čast i zadovoljstvo što možemo da igramo sa njima - rekao je Milošević.

Meč u Beogradu pratiće i legendarni trener Junajteda ser Aleks Ferguson, koji je Miloševića savjetovao da se bavi trenerskim poslom.

- Velika je čast što Ferguson dolazi da gleda utakmicu, u godinama je kad ne ide ni na sve utakmice Junajteda. Privilegovani smo što ćemo ga videti na utakmici. Nadam se da će videti dobru ekipu Partizana. Imamo i nekoliko mladih igrača, koje možemo ne da ponudimo, već da predstavimo na utakmici. Nema mnogo takvih igrača u Evropi. Velika čast i privilegija što mogu da kažem da sam sa njim sarađivao u UEFA. To je jedno od najdragocenijih iskustava koje imam u životu - rekao je Milošević.

Imao je spreman odgovor na pitanje šta će Fergusonu da pokaže i preporuči u Beogradu.

- Ima mnogo stvari koje mogu da preporučim, ali kao i za svakog Škota jedan dobar alkohol - našalio se Milošević.

Istakao je i da očekuje ispunjen stadion uz fer navijanje bez problema, dok ulogu favorita prepušta gostima.

- Možemo očekivati maksimum od Partizana svih 90 minuta što smo pokazali i videćemo koliko će to biti dovoljno, dok ne možemo predvideti snagu i ekipu Mančestera. Kada sam došao, ideja mi je bila da Partizan približim evropskim ekipama. Mislim da je tim pokazao napredak u evropskim utakmicama i sada imamo novu priliku. Ako u tome uspemo, to će biti veća pobeda i od tri boda, iako se nećete složiti sa mnom. U ovom momentu ne mogu da budem siguran kako će igrati. Mislim da neće igrati sa tri igrača u poslednjoj liniji, već sa četiri kao u većem delu sezone - rekao je trener “crno-bijelih”.
 

Teško kao Zvezdi

Upitan kako komentariše analizu kolumniste “Skaj sporta” da će utakmica u Beogradu biti luda i da će rezultat biti 1:1 i da Junajted treba da bude srećan ako meč bude tako završen.

- Lako je njemu da priča. Ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da prihvatimo ta razmišljanja. Videli ste meč Totenhema i Crvene zvezde koliko je teško i kolika je razlika. Imaćemo slične probleme kao Zvezda. Idemo da damo 100 odsto, ako možemo preko biće idealno. Nikakvo drugo razmišljanje ne treba da imamo - zaključio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana