Partizan se revanširao Zvezdi

GS
Partizan se revanširao Zvezdi

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu Evrolige sa 79:78 i prekinuli neugodan post dug sedam godina koliko su čekali trijumf kada su bili gost najvećem rivalu.

“Crno-bijeli” su se na ovaj način revanširali Zvezdi za poraz u prvom, istorijskom derbiju u Evroligi koji je riješen trojkom Nemanje Nedovića gotovo uz zvuk sirene.

Osim toga, sada oba beogradska tima imaju omjer 10-11 i šanse da se domognu plej-ofa pod uslovom da uđu u seriju pobjeda.

Partizan je u najvećem dijelu meča bolje šutirao i igrao raznovrsnije u napadu. Domaće su u igri držali fantastični Nemanja Nedović i Luka Vildosa. Ipak u samom finišu Partizan je uspio da pobjegne na osam razlike.

 

Zvezda je bolje otvorila drugi dio, ali nikako nije uspjela da izjednači ili povede.

Partizan je predvodio fantastični Vinsent Ledej koji je meč završio sa 20 poena, od kojih je devet dao u posljednjoj četvrtini, Dante Eksum je postigao 20, a Matijas Lesor 13. Na drugoj strani Vildosa je ubacio 26, a Nedović 23.

- Zadovoljan sam, pobedili smo iako nismo odigrali dobro, mogli smo i morali mnogo bolje - izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović nakon utakmice.

Dodao je da su se momci borili od prvog do poslednjeg minuta.

-, nastojali su da opravdaju podršku navijača kojima se zahvaljujem od srca. Na kraju, uspeli smo da privedemo meč kraju, ali ostaje žal što razlika nije malo veća. Igrali smo pametno u odbrani i napadu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, ali mi je stvarno žao što nismo sačuvali četiri poena prednosti. Ledej je odigrao odličan meč, ali me više raduje odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici daje maksimum, tako je bilo i u derbiju koji je ostao iza nas. Nadam se da su ljubitelji košarke uživali u sjajnom meču - izjavio je trener “crno-bijelih”.

Dodao je da njegova ekipa ne smije da se opusti.

-Raduje pobeda u derbiju, ali nema vremena za slavlje, jer za nekoliko dana sledi duel sa Mornarom, pa duel sa Asvelom…. Ostalo je još mnogo do kraja ligaškog dela takmičenja u Evroligi i zaista je teško baviti se spekulacijama i procenama kakvi su krajnji dometi. Ja sam zaista uživao danas. Navijači Zvezde su napravili dobru atmosferu, čuli su se i naši navijači. Da li je bilo uvreda sa tribina zaista ne znam, jer dok utakmica traje, fokusiran sam na parket. Na parketu je sve bilo besprekorno - izjavio je Obradović.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da je „Partizan je bio strpljiv, mi nismo i to je rešilo pitanje pobednika”.

-Partizan je odigrao bolje od nas. Ključ meča je bilo strpljenje. Velika razlika između osvojenih i izgubljenih lopti je posledica strpljenja. Želeli smo brzo da dobijemo utakmicu, ali to tako ne ide. Rekao sam igračima da mirno spavaju, pa ćemo u sledećem meču videti šta će biti. Zašto sam često izvodio iz igre Nedovića? Pa svi treneri su malo ludi, a svi mogu da budu treneri. Nemam zaista zamerki, ponavljam, rekao sam momcima da mirno spavaju. Što bi rekao veliki zvezdaš Matija Bećković, ćeraćemo se još. Suđenje neću da komentarišem - izjavio je Ivanović.

Osvrnuo se trener “crveno-bijelih” i na ambijent u hali.

-Čestitam navijačima, atmosfera je bila fenomenalna. Da li sam video transparent na tribinama gde su bili navijači Partizana? Zaista nisam. Poslali smo lepu sliku u Evropu, okrećemo se obavezama koje slede - zaključio je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana