Partizan sa plus 22 protiv Studentskog centra

Tanjug
Foto: KK Partizan, Tviter

BEOGRAD- Košarkaši Partizana pobijedili su večeras Studentski centar 79:57 u trećem kolu ABA lige u Štark Areni u Beogradu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Alen Smailagić sa 13 poena i pet skokova i bez promašenog šuta, Kevin Panter je postigao 12, dok je Uroš Trifunović stao na 10.

U poraženom timu najbolju rolu imali su Kenan Kamenjaš i Vasilije Baćović sa 10 koševa.

Crno-bijeli su bez većih problema došli do treće pobjede u regionalnom takmičenju, pošto su odmah na startu meča pokazali da će debitant u ABA ligi imati težak zadatak protiv njih.

Domaći su bolje otvorili duel, odmah su napravili seriju 9:2, zahvaljući Urošu Trifunoviću, a prvi dio igre dobili su 20:9.

Do kraja poluvremena domaći tim imao je dvocifrernu prednost, a tačku na susret Partizan je stavio početkom treće dionice serijom 13:4, a ubrzo poslije toga došao je do velikih plus 20.

Potpunu dominaciju izabranici Željka Obradovića pokazali su i u posljednjih 10 minuta, kada su odličnom igrom došli do čak 25 poena viška.

Partizan naredni meč igra protiv Cibone u Zagrebu, dok će Studentski centar na gostovanje Splitu.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je igračima na pristupu i pobjedi.

-Utisci su veoma pozitivni, mislim da smo igrali ozbiljnu utakmicu. Na takav način smo se i pripremali sa velikim poštovanjem prema rivalu. Pokazali su imaju talentovane igrače, da razumeju igru. Insistirali smo na čvrstoj odbrani da bismo sprečili njihove šutere da dođu u poziciju da šutiraju. Evidentno je da moramo da ubrzamo igru, imali smo 16 asistencija i 23 izgubljene lopte. To nisu normalne brojke. Čestitam igračima na pobedi i pristupu i poštovanju protivnika i navijač - rekao je Obradović na konferenciji za medije.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana