Partizan poslije drame srušio Makabi

GS
Partizan poslije drame srušio Makabi

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobijjedili su Makabi Tel Aviv rezultatom 96:88 u osmom kolu Evrolige.

U poslednjem meču osmog kola Evrolige su košarkaši Partizana poslije dosta uzbudljivosti srušili Makabi Tel Aviv.

Ovo je bila četvrta pobjeda Partizana u sezoni koji sada ima isti skor kao i Makabi, 4-4, a u međusobnim susretima Partizan je bolji od Makabija 7-6.

Partizan je loše počeo ovaj susret, dva promašaja i izgubljena lopta u prva dva minuta za vođstvo Makabija od 6:0 i već u tim momentima je Željko Obradović pozvao prvi tajm-aut.

Uspio je Partizan da odgovori šutem, jer je Ledej iz tajm-auta odmah pogodio i Partizan prišao na 7:9, ali je odmah dopustio šut za tri poena i primio koš koji je mogao da izbjegne.

Raspucali su se i jedni i drugi, a igralo se u ritmu koji više odgovara igračima Makabija, oni su svoje šuteve sa distance uredno pogađali i Partizanu svjesno ostavljali polu distancu, ali nisu računali na to da će crno-bijeli šanse i koristiti.

Makabi se u nekoliko navrata odvajao, a možemo reći ključnu ulogu da ne pobjegnu je odigrao Alen Smailagić sa 10 brzih poena i nekoliko ofanzivnih skokova dok je Lesor bio na klupi, što je bilo upravo to što je Partizanu i trebalo na startu sezone.

Nesportska lična greška Danila Anđušića je malo izbacila Partizan iz ritma, a na to su se nadovezali sjajni Vejd Boldvin, Darun Hilijard i Bonzi Kolson, pa i Aleks Pojtres sa slabe strane, ali je odličnu rolu odradio Dante Egzum.

Prvo poluvrijeme se završilo rezultatom 50:49 u korist Makabija, vidjelo se da odbrane nisu bile na visokom nivou, ali je dramatična i uzbudljiva utakmica sve držala na ivici nerava, prenosi B92.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana