Partizan nosi pobjedu u Molde

B92
Partizan nosi pobjedu u Molde

Fudbaleri Partizana pobjedili su norveški Molde rezultatom 2:1 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Partizan je došao do pobjede u neizvjesnoj završnici nakon što je zaslužio možda i ubjedljiviju prednost pred revanš u Norveškoj.

Heroj crno-bijelih pred skoro pa praznim tribinama bio je Zoran Tošić, koji je u pobjedi učestvovao sa asistencijom za Sumu i golom za pobjedu.

Utakmicu je obilježilo skoro 6.000 navijača, to jeste djece do 14 godina koji su smjeli da prisustvuju utakmici uslijed suspenzije stadiona od strane UEFA.

Prvu polu-priliku imao je Stevanović, momak par godina stariji od djece koja su bodrila Partizan na tribinama, koji je u sedmom minutu šutirao u golmana Norvežana.

Pet minuta kasnije Molde je uzvratio svojom šansom, ali je iznenađujuć gol sprečio Stojković sjajnom intervencijom.

Na narednu priliku, ujedno i prvi gol, čekalo se do 44. minuta. Poslije pola sata ofanzive Partizana i konstantnog držanja Norvežana pod pritiskom, prvi gol na meču bio je djelo gostiju.

Boli, koji je ušao sredinom prvog dijela igre umjesto povređenog Knudcona, napravio je slalom pored tri igrača Partizana i matirao nemoćnog Stojkovića.

Nepuna dva minuta kasnije već je bilo 1:1. Tošić je probio po desnoj strani, uposlio Sumu, a “preporođeni” fudbaler iz Gvineje se fenomenalno okrenuo, oslobodio čuvara i pogodio lijevom nogom.

Na poluvreme se otišlo sa otišlo neriješenim rezultatom, iako je Partizan vjerovatno zaslužio da vodi.

Drugi dio igre počeo je ulaskom Ožegovića umesto indisponiranog Sadika, a prvu priliku su ovoga puta imali gosti, ali je Šćekić otklonio opasnost u prvom, a Stojković u drugom navratu u 61. minutu.

U narednih 15-ak minuta nije viđena nijedna prava prilika. Lopta je često mijenjala posjed, igralo se na obije strane terena, ali šansi za gol praktično da nije bilo.

Na teren su ušli Asano, koji je zamjenio Stevanovića, i Natho, kapiten reprezentacije Izraela koji je debitovao zamjenivši strijelaca do tada jedinog gola Sume.

U 78. minutu Ožegović je propustio priliku da bude heroj, ali je sa desetak metara od gola promašio loptu. Ipak, uskoro bivši napadač Partizana se nije obrukao ni izbliza kao njegov kolega iz Japana Asano.

Poslije prodora Uroševića Asano je ostao sam na nekoliko metara od gola, dočekao loptu na volej jedan na jedan sa protivničkim igračem na gol-liniji, ali je deganžirao na tribine južne tribine.

Ipak, crno-bijeli su uspjeli da se spase i da dođu do zasluženog gola. Sjajni Urošević je ponovo probio po lijevoj strani, uspeo da ostane sam i da proigra Tošića, koji je bio sam “kao duh” na metar od gola protivnika. Iskusno krilo crno-bijelih je smjestilo loptu u mrežu i, ispostavilo se, donijelo pobjedu svojoj ekipi.

Do kraja meča Partizan nije imao više prilika, za razliku od Moldea čije pretnje je ukrotio Stojković.

Revanš meč igra se za nedjelju dana u Moldeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana