Partizan nakon produžetaka slomio otpor Sfintula

G.S.
Partizan nakon produžetaka slomio otpor Sfintula

Fudbaleri Partizana savaldali su u gostima moldavsku ekipu Sfintula sa 1:0, nakon produžetaka.

Jedini gol na meču postigao je Natho u 104. minutu iz penala. Srpska ekipa plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će se sastati sa ekipom Šarlroa u Belgiji.

Crno-bijeli su uz dosta muke nadigrali moldavski Svintul u Kišinjevu, ali ono najvažnije je da su eliminisali moldavskog rivala i nastavili pohod ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Sfintul je veoma skupo prodao svoju kožu, pošto je, iako daleko slabija ekipa i autsajder u duelu sa Partizanom, poražen tek nakon produžetka, golom iz penala.

Od samog starta Partizan je nametnuo svoj ritam. Crno-bijeli su imali znatno veći posjed lopte, koja je veći dio meča bila na polovini Sfintula.

Ipak, moldavska ekipa potpuno je bila posvećena odbrani i nijednog trenutka meča nije željela da se nadigrava sa Partizanom.

Odbrana u nekoliko blokova, ispucavanja u gotovo svakoj situaciji, udvajanja Partizanovih kreativaca, samo su neke od stavki koje su karakterisale ekipu Sfintula.

Partizan je probao na razne načine da probije defanzivni bedem rivala, ali im dugo to nije uspjevalo. Kada ne bi mogli da stvore višak prostora na strani, ili da dodavanjem u prostor razigraju Sadika, Partizan se odlučivao za udarce sa distance, koji nisu bili opasnost.

U drugom dijelu meča rastao je i pritisak, koji se osjetio u redovima srpske ekipe, koja je bezuspješno pokušavala da opravda status bolje ekipe. Promejne rezultata u regularnom deijlu meča nije bilo, pa je susret otišao u produžetke.

Činilo se da Partizan neće pronaći rješenje da slomi veoma pokretljivu i disciplinovanu odbranu rivala, ali je uslijedio 104. minut, ispostaviće se, ključan u pobjedi srpske ekipe.

Matić je oboren u protivničkom šesnaestercu, nakon centaršuta Uroševića, a sudija Frišer pokazao je na bijelu tačku.

Hladnokrvan sa penala bio je Natho, koji je doneo svojoj ekipi bitan gol, vredan pobjede i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Srpski klub u narednoj fazi igra protiv ekipe Šarlroa iz Belgije, a taj meč na programu je u četvrtak 24. septembra.

Partizan će i u trećem kolu kvalifikacija biti gost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana