Olga Danilović izborila plasman na Australijan open

Tanjug
Olga Danilović izborila plasman na Australijan open

DUBAI - Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se na Australijan open, pošto je u finalu kvalifikacija u Dubajiu pobedila Indijku Ankite Rainu 6:2, 3:6, 6:1.

Danilović, 183. teniserka svijeta, poslije više od dva sata igre prvi put u karijeri izborila je nastup u glavnom žrebu nekog Gren slem turnira.

Australijan open počinje 8.februara.

-Presrećna sam što sam prvi put izborila plasman za glavni žreb gren slema, pogotovo što je prethodna sezona bila teška, neizvesna, jednom rečju haotična zbog svega što nam je doneo virus korona - izjavila je mlada srpska teniserka.

Dodala je da nije bilo turnira, nije bilo puno mečeva, čak i pripremni period za 2021. nije bio onakav kakav obično biva za start jedne takmičarske godine.

- Ipak verovala sam u svoj rad, u sebe i pripreme koje sam zahvaljujući Novaku Đokoviću imala u Teniskom centru Novak, zajedno sa trenerima Borisom Bošnjakovićem, Kristijanom Šnajderom i Vladom Radonjićem. Velika zahvalnost Novaku za sve što je učinio i čini, a na nama je da se borimo i opravdamo svu njegovu ljubav, zalaganje i sve što radi za boljitak svih nas,istakla je Danilovićeva za sajt Teniskog saveza Srbije.

Dodala je da je partijama i pobjedama u Dubaiju sebi priuštila najbolji mogući rođendanski poklon, a to je da će 20. rođendan (23. januara) dočekati i proslaviti u Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana