Oglasilo se tužilaštvo u Srbiji povodom Novaka Đokovića

G.S.
Oglasilo se tužilaštvo u Srbiji povodom Novaka Đokovića

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo objavilo je informaciju da se protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića ne vodi nikakav krivični postupak u Srbiji.

"Obaveštavamo Vas da Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nije pokrenulo krivično gonjenje protiv Novaka Đokovića zbog bilo kakvog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, niti je protiv imenovanog podneta krivična prijava", navodi se u objavi.

B92 podsjeća da su neki mediji prenijeli su da je protiv NN lica podnijeta prijava zbog navodnog falsifikovanja pozitivnog korona testa Novaka Đokovića.

Đoković je pokušao da uđe u Australiju kako bi igrao turnir na koji je pozvan, a nadležnima je dostavio traženu dokumentaciju da je preležao koronavirus i da na osnovu toga ima pravo da uz medicinsko izuzeće uđe u tu zemlju koja je nevakcinisanima zabranila ulazak.

Uprkos tome što je Đoković pred sudom Australije dokazao da je imao svu neophodnu dokumentaciju, na osnovu odluke ministra, njemu je zabranjen ulazak u tu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana